Trstenik forum Trstenik
Trstenik Srbija

FAQ - Često Postavljana PitanjaFAQ - Često Postavljana Pitanja   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Korisničke grupeKorisničke grupe   Registruj seRegistruj se 
 ProfilProfil   Proveri privatne porukeProveri privatne poruke   PristupiPristupi 

Pitajte predsednika opstine
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3 ... , 41, 42, 43  Sledeci

Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Trstenik forum -> Lokalna Uprava
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Jerinenstadt
feldmarshal
feldmarshal

Pridružio: 28 Feb 2007

PorukaPoslao: Sub Jul 24, 2010 2:37 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Dovoljno sam lud da kazem sta mislim.....Mislim da zivimo u poslednjim danima srpske drzave tj. da je glupo da pod tim nazivom OVO i postoji.....
Od lokala do ministarstava sve je izgubilo svaki drustveni i nacionalni smisao. Sedam meseci nakon zavrsetka konkursa cekamo KPZ da dodeli "Godisnju nagradu iz kulture", isto toliko da Komisija za ulice zaseda, Turisticka nas nije nikad ni kontaktirala a svi oni su uredno placeni za tu prebukiranost.....
Napravili najbolju i najposeceniju izlozbu, manifestaciju koja do sada nije vidjena u nasoj Opstini, izgurali projekat arheologije prvi put u istoriji ali smo u lokalu doziveli da nam padne zahtev od 50e....Cuo sam ti ja za Vizantiju ali ti nisi clan nase stranke...Sem Predsednika Djakovica niko od ovih silnih direktorcica, odbornicica i clancica nekih Saveta, komisija niko nije dostojan da se bavi politikom.
Izlaganje bi zakljucio sa stavom da bi ova melodija trebalo da bude himna OVE zemlje....dakle melodija govori sve
Exclamation
http://www.youtube.com/watch?v=iplz3vmXXsE
sasha966
TS kompjuteras
TS kompjuteras

Pridružio: 07 Dec 2008

PorukaPoslao: Čet Jul 29, 2010 12:15 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

[quote="bob_rock"] [color=red]Petoletka je trebalo odavno da se proda u delovima (pričali su to neke "budale" kao su ih tada zvali). [/color][/quote]

Sećaš li se možda ko je i kada to pričao? i gde?
miloche
Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 07 Apr 2007

PorukaPoslao: Pet Jul 30, 2010 8:42 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

nemojte! da samo znate kako zlokobno zvuči to što pišete!

znam da biste prodali petoletku u delovima. u sitnim delovima, kao magnohrom u kraljevu - na kilo. kupiš fabriku za 100 'iljada onda sve prodaš u delovima u staro gvožđe izvučeš 100'iljada i onda čekaš da raskinu ugovor.

ja mislim da je prava sreća što ptt nije privatizovana. inače bi prošla ko i sve druge metalske privatizacije...

ako već prodajete u delovima, prodajte je na neki otpad dobićete bolju cenu.
Jerinenstadt
feldmarshal
feldmarshal

PorukaPoslao: Pet Jul 30, 2010 11:18 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Kome treba veciti gubitas......?
sasha966
TS kompjuteras
TS kompjuteras

Pridružio: 07 Dec 2008

PorukaPoslao: Pet Jul 30, 2010 12:22 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

miloche ::
nemojte! da samo znate kako zlokobno zvuči to što pišete!

znam da biste prodali petoletku u delovima. u sitnim delovima, kao magnohrom u kraljevu - na kilo. kupiš fabriku za 100 'iljada onda sve prodaš u delovima u staro gvožđe izvučeš 100'iljada i onda čekaš da raskinu ugovor.

ja mislim da je prava sreća što ptt nije privatizovana. inače bi prošla ko i sve druge metalske privatizacije...

ako već prodajete u delovima, prodajte je na neki otpad dobićete bolju cenu.

Godine 2002. se odlučivalo o modelu privatizacije. Tada je izabran model prodaje ucelo iako je postojala i mogućnost da se izabere model da se privatizuje po delovima. Tada je (tako se barem pričalo) postojala mogućnost da se nekoliko proizvodnih firmi privatizuju sa velikim igračima (u tadašnje vreme). Ali, svi smo mi prošli kroz istu kapiju i slučajno završili u Kočnoj, Hidraulici ili nekoj trećoj firmi i taj način razmišljanja je prevagnuo. Sada se vidi kakav je bio izbor. Ovaj drugi se ne zna kakav bi bio rezultat ali ostaje žal što se nije probao i ovakav model. Danas je jako teško ispraviti nešto iz prošlosti.
Mica ubica
TS novinar
TS novinar

Pridružio: 29 Jun 2009

PorukaPoslao: Pet Jul 30, 2010 7:48 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

TEMA JE PITAJTE PREDSEDNIKA OPSTINE A NJEGA NEMA PA NEMA DA ODGOVORI BILO STA NA OVU TEMU.
Nazad na vrh
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
bob_rock
TS novinar
TS novinar

Pridružio: 25 Mar 2010

PorukaPoslao: Sub Jul 31, 2010 12:58 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Najteže je istini pogledati u oči. Kažu pametni umovi: " šteta je prodati Petoletku u delovima, treba je prodati u celosti..." pa se pozivaju na neke neuspele privatizacije... Koliko je samo novca izgubio opštinski budžet jer su se "direktori" Petoletkinih društava pravili pametni i uzimali radnicima pare (od plate) za samodoprinos a isti nisu uplaćivali ili nisu plaćali razne poreze? Da li Petoletka duguje Komstanu neki novac, ili EPS-u? Da li bi to država tolerisala da su delovi Petoletke privatizovani? Vozovi su odavno prošli i sada je veoma teško udomiti mladu.
Inače, znam koje su to "budale" pričale o prodaji Petoletke u delovima, ali ne želim da spominjem imena već samo da podsetim na te "budale" koje nisu želeli da slušaju JUL-ovski direktori Petoletke, a i neki drugi "iskusni" borci kojima je glavno bilo da kažu "šta ovi balavci znaju".
Nazad na vrh
Ciroza

Pridružio: 06 Okt 2005

PorukaPoslao: Sub Jul 31, 2010 8:52 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jedno ti je na mestu - tesko je istini pogledat u oci.

Problem Petolotke su - radnici.

Mozda je bila gubitnik, ali drzava je sve radnike podmirivala, ulagala u masineriju i sve sto ide uz to... a radnici, cast izuzetcima, sve su to prokockali.

Sve sto nije zakovano i zabetonirano se krade, masine nisu pravilno konzervisane i zardjale su od stajanja - a vredele bi milione da su ocuvane.
Aljkavost na svim nivoima. I ne samo Petoletka, vec na svakom koraku.

Ako neko i pomisli da ulaze, preselo bi mu sve to hiljadu puta samo dok se dovuce do Petoletke. Od korumpiranih carinika i policajaca, do drske birokratije i nekulture na svakom koraku...
Onda su nam krivi kojekakvi politicari ili privremeni (nemocni) ljudi na polozaju...

Nisam optimista po mnogo pitanja. Koreni naseg propasta su mnogo dublji.
Nazad na vrh
bob_rock
TS novinar
TS novinar

Pridružio: 25 Mar 2010

PorukaPoslao: Ned Avg 01, 2010 8:51 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ne slažem se da su krivi radnici. Ne može bre svako da bude direktor... lako jebiti direktor u "društvenoj" (nekada postojala društvena svojina) ili državnoj firmi... Napraviš gubitak i puj pik nikome ne odgovaraš. U privatnoj firmi vlasnik propadne i gotovo... A ovi u Petoletki (ili nekoj drugioj neprivatnoj firmi) pa pogledaj im samo vozni park, pa koliko su love maznuli na deviznim dnevnicama, a koji su rezultati tih putovanja.... Kako mogu mirno da spavaju direktori Petoletkinih AD kada su npr odbijali radnicima od plate razne dažbine, a da te pare nisu uplaćivali tamo gde je trebalo? Radnik ne valja, direktor može da mu smanji platu, da ga otpusti... a ne, ne onda bi se direktoru uzdrmala fotelja od raznih sindikalista (najčešće najvećih neradnika). Ne znam da je neki od spomenutih direktora odvojio rad od nerada... ne nego je svestavljao u isti koš... pa kako da ne propadnu.... A krađa?! Ko je organizovao iznošenje mašina iz Petoletke 1999. godine? Radnici ili direktori? Ko je organizovao da se određeni broj mašina nikada ne vrati (tako bar priča čaršija a gde ima dima ima i vatre)?
Da li smo mi toliko glupi da nam je trebao privatnik uzeti Mivelu? Isti menadžment vodi Novu Slogu kao pre privatizacije, ista radi mnogo bolje. Uložio čovek lovu, pa to je mogla i Srbija (ili oština Trstenik) da uradi. Zašto nije? Menadžment Nove Sloge je mogao da dobije nova vozila i pre privatizacije.... u čemu je problem? U radnicima? NE, nego u vlasniku... Privatnik zna šta hoće jer je njegovo, a kada je svačije, onda je kod Srba haos. Zaključak: Petoletku je trebalo odvno privatizovati, ali sada je to mnogo teže... bolje je nekome i pokloniti uz uslov da zaposli određeni broj radnika koji će redovno primati platu a da država ne daje subvencije... A opština Trstenik bi dobijala lovu koju od Petoletke nije videla godinama... Postojeći direktori koji vrede biće i kod novog gazde direktori.
Nazad na vrh
miloche

Pridružio: 07 Apr 2007

PorukaPoslao: Pon Avg 02, 2010 7:41 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Citat:
Koreni naseg propasta su mnogo dublji.

...i imaju veze sa nama samima a ne sa spoljasnjim faktorima! da smo bolji bilo bi nam bolje. i sad ima da nas nema, i neka nas nema,dosta nas je i bilo...e da nam je da nas nije.
casper
Duh Zastitnik
Duh Zastitnik

Pridružio: 05 Jan 2007

PorukaPoslao: Pon Avg 02, 2010 9:13 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Jesu problem Petoletke radnici, ali ne bilo koji radnici. "Običan smrtinik" za mašinom sigurno nije! Koliko ljudi u fabrici imamo u upravi a koliko ustvari radi nešto!? Radnik koji napravi deo i zabrlja, snosiće posledice sigurno. Ali sekretarica koja lakira nokte i kafopije sa vrha, kome će oni da odgovaraju, ustvari pravo pitanje je: zašta će da odgovaraju, kad ništa ne rade. Daleko od toga da ljudi koji rade nešto ne vole malo da zarade i sa strane, čak šta više mogu to i da dokažem, da, imam nepobitne dokaze za neke da su krali i ne plašim se to da napišem pa čak i da preduzmem nešto u vezi toga, čemu, kad je razočaravujaća činjenica da ti ljudi neće odgovarati za to delo/a, a još gore je to što će verovatno većina opet raditi u istoj toj fabrici kad se slegne prašina...

U 90% slučajeva razlog za propadanje fabrike, ustvari za propast frabike (ne može radnja da bude u toku, šta više ima da propadne od ove rupe) je mito i korupcija, a pogledajte temu: Korupcija u Trsteniku... žalosno!
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Jerinenstadt
feldmarshal
feldmarshal

PorukaPoslao: Pon Avg 02, 2010 7:42 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

bob_rock ::

Privatnik zna šta hoće jer je njegovo, a kada je svačije, onda je kod Srba haos.

Ekonomija kaze da je drustvena svojina ekonomski neodrziva.
Hladni rat je gospodo zavrsen davno, "Sovjetski savez" sada uvozi iz svih zemalja i period kada je Jugoslavija( citaj: Petoletka) profitirala kao cedo hladnog rata je daleko za nama!
Ili prodaja u delovima, ukoliko neko jos zeli da kupi ili pokloniti narodu hale da gaji ovce jer je ekonomski isplativije Wink
Mica ubica
TS novinar
TS novinar

Pridružio: 29 Jun 2009

PorukaPoslao: Pon Avg 02, 2010 9:01 pm    Naslov: Odgovoriti sa citatom

SLATKO SE MI ISPRICASMO MEDJUSOBNO A NADLEZNI SE NE JAVLJAJU-SVAKA ISTINA BOLI.
DZERI BRATE PITANJE JE DA LI BI I OVCE OPSTALE U HALAMA U KOJIMA DUVA PROMAJA?
NAJBOLJE OVCE SU NAROD U FABRICI DA IH DIREKTORI SISAJU KAKO HOCE UZ POMOC DRCNIH SEKRETARICA I DIREKTORCICA KOJI MISLE DA SU BOGOVI.
KRUZIO JE ABER PO CARSIJI DA PETOLTKA NE MOZE DA SE PRIVATIZUJE DOK NEKI DIREKTORI NE ODU U CORKU?!
DA VIDIMO I TO CUDO JER PREKO PARIRA SE NAJBOLJE KRADE A FINANSIJSKA POLICIJA DUGO NIJE BILA U FABRICI I NIKO IH NE KONTROLISE.
Nazad na vrh
Dejan_Ig

Pridružio: 23 Feb 2007

PorukaPoslao: Sre Avg 04, 2010 2:50 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

Ja mislim, Jerinin ispravi me , da je predshjednik na godisnjem odmoru?!
Nazad na vrh
gegule
TS kolovodja
TS kolovodja

Pridružio: 20 Jul 2009

PorukaPoslao: Sre Avg 04, 2010 8:51 am    Naslov: Odgovoriti sa citatom

casper ::
Jesu problem Petoletke radnici, ali ne bilo koji radnici. "Običan smrtinik" za mašinom sigurno nije! Koliko ljudi u fabrici imamo u upravi a koliko ustvari radi nešto!? Radnik koji napravi deo i zabrlja, snosiće posledice sigurno. Ali sekretarica koja lakira nokte i kafopije sa vrha, kome će oni da odgovaraju, ustvari pravo pitanje je: zašta će da odgovaraju, kad ništa ne rade. Daleko od toga da ljudi koji rade nešto ne vole malo da zarade i sa strane, čak šta više mogu to i da dokažem, da, imam nepobitne dokaze za neke da su krali i ne plašim se to da napišem pa čak i da preduzmem nešto u vezi toga, čemu, kad je razočaravujaća činjenica da ti ljudi neće odgovarati za to delo/a, a još gore je to što će verovatno većina opet raditi u istoj toj fabrici kad se slegne prašina... žalosno!

Amin!
Firmu su najvise pokrali oni sas vr'a. Sta ce, bre, onaj obican radnik da iznese?Dva srafa i njega bas u'vate a pre njega izaso baja koji radi za nekog "sefa" sa dve pumpe od po 50 kila i njega niko nije primetio na "kapiji"...
Pa samo kad se pogleda koliko je pelcera petoletke izniklo pocevsi od raskola u fabrici i posle bombardovanja. Najbolja prica jednog "novopetoletkasa" da je firmu stvorio od otpremnine koju je dobio po izlasku iz fabrike... Exclamation Pa koliko je zivota on radio PPTu kad ima toliku odpremninu Question
Pa drugi primer-
"ma nije bre taj pokrao masine ,"izneo" samo neke papire(nacrte)...

Kancelarije pune a oni na "listu" stavili coveka koji ima troje male
dece.Covek pomisli-dobro, bar zena ostaje da radi- ne sluteci da posle dve nedelje i nju stavljaju na "listu"....
Nazad na vrh
Prikaži poruke iz poslednjih:   
Napiši novu temu   Odgovori na poruku    Trstenik forum -> Lokalna Uprava Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3 ... , 41, 42, 43  Sledeci
Strana 42 od 43

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu