|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Verujete li da postoji Bog? |
Da |
|
65% |
[ 30 ] |
Ne |
|
21% |
[ 10 ] |
Ne zanima me, mrzi me da razmisljam, bla, truc... |
|
13% |
[ 6 ] |
|
Ukupno Glasova : 46 |
|
Autor |
Poruka |
casper Duh Zastitnik

Pridruio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
Mirjana Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 24 Feb 2007 Poruke: 692 Lokacija: Mackovac / Nis
|
Poslao: Pet Mar 09, 2007 7:11 pm Naslov: |
|
|
Uh dobro je, vec sam pomislila da cu morati da se bijem sa tobom  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Pet Mar 09, 2007 7:16 pm Naslov: |
|
|
Ma necu ni ja da se bijem sa tobom jaca si!  _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
floyd TS dopisnik

Pridruio: 25 Feb 2007 Poruke: 28 Lokacija: Beograd/Pejovac
|
Poslao: Pet Mar 09, 2007 7:34 pm Naslov: |
|
|
@casper:
[quote="floyd"]Moj Bog definitivno postoji i smatram da svako od nas ima po jednog! 10 Bozjih zapovesti = nacela moralnosti, opste kulture i odnosa prema zivotu, ljudima i svetu uopste! Problem je sto smo (ljudska rasa u celini) prepustili zgradi od kamena i cigle i zaposlenima u tim objektima da nas povezuju sa Bogom, i to za novac! Naravno, novac mozete dati ili ne, ali je sustinska nit izgubljena kada je Isus razapet i kada je prvi ocevidac prepricavao dogadjaj, a ovaj pored njega poceo da osporava neke detalje, a treci resio da napise knjigu i eventualno na tome zaradi!
Poenta je u tome sto verujem u Boga kao apstrakciju, kao nacelo, kao cilj! I jos nesto - bez ogranicenih shvatanja! Mozes da ga zoves i Karburator, Ferzuzna, Sarma, a ne samo Bog sto se mene tice! JA NE VOLIM CRKVU I BILO KOJI NACIN INDIREKTNOG ILI DIREKTNOG NAMETANJA OBRAZACA I PONASANJA! Ne treba razmisljati o bogu u okviru jedne ogranicene skupine ili tumacenja (oho, vidi sad sam napisao malim slovom, sram me bilo), a na kraju neko i veruje da ne veruje u boga! Prema tome, u biti coveka je da u nesto veruje i pored potrebe za prezivljavanjem predstavlja postulat postojanja i kretanja civilizacije (A. Makedonski je verovao da ce da pokori pola Azije, Napoleon da ce da pokori Rusiju, Braca Rajt da ce da polete, itd., itd. - neki su uspeli, neki ne, ali da nisu verovali, ne bi ni pocinjali, pri cemu ne govorim o motivima, vec o nagonima)!
Nece ovaj forum sigurno naci smisao vere i religije, ali nemojmo da se zacaurimo u jedan princip i ne odustajemo od toga! Inace, po opredeljenju sam evolucionista i ne verujem da je, hm..., Bog stvorio svet! Sto bi reko Nedeljko Bilkic: "Ima jedna kuca u planini....", ali to nema veze sa prethodnim textom! Pozdrav svima!  _________________ Sun is the same, in the relative way,
but you're older,
shorter of breath,
and one day closer to death... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Pet Mar 09, 2007 10:30 pm Naslov: |
|
|
Cinjenica je da su ovo dve potpuno razlicite teme, samim tim ne bi trebalo da postoji ova debata. Nema dodirnih tacaka. Pa da se mi razidjemo, vernci neka se mole i cekaju srecan kraj, a materijalisti da stvaraju sebi bolji svet! _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
isa777 TS kompjuteras

Pridruio: 15 Feb 2007 Poruke: 235
|
Poslao: Pet Mar 09, 2007 11:11 pm Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | Pa sada celo moje postojanje da zasnivam na verovanju, a ne na dokazima? Ne mogu, izvini. |
DeĆØko, ti upravo zasnivaÅ” tvoje postojanje na verovanju, a ne na dokazima.
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
floyd TS dopisnik

|
Poslao: Sub Mar 10, 2007 12:25 am Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | Cinjenica je da su ovo dve potpuno razlicite teme, samim tim ne bi trebalo da postoji ova debata. Nema dodirnih tacaka. Pa da se mi razidjemo, vernci neka se mole i cekaju srecan kraj, a materijalisti da stvaraju sebi bolji svet! |
Hvala...., ali nemojte vise da ga cinite boljim! _________________ Sun is the same, in the relative way,
but you're older,
shorter of breath,
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Sub Mar 10, 2007 5:24 am Naslov: |
|
|
Za vernike nikad bolji i nece da bude jer cekaju da im padne sa neba!!! _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |
floyd TS dopisnik

|
Poslao: Sub Mar 10, 2007 11:58 am Naslov: |
|
|
"Sa aspekta puza, kornjaca je hiperaktivna!" Z. Dj.
Ajd' u zdravlje! Priznajem, tema jeste komplikovana i vrlo je tesko uz neka ogranicenja doneti ispravne zakljucke, ali vremenom se covek razvija, pa i intelektualno! Prvo treba razgraniciti u glavi da ne postoje samo vernici i materijalisti, vec i ljudi koji na sebi rade u svakom pogledu, pa svoj zivot ucine i boljim! Ali opet, nekom dosta malo treba da bude srecan, npr. 3-4000 dinara na kladionici ili nesto drugo, ali dobro! Neko je izbrao Boga ili boga, neko pare, neko Velikog Brata ( ), ali vazno je da je srecan i da mu je zivot lep, pa makar to bila i laz!
And the flag goes down! Bilo je lepo druziti se!  _________________ Sun is the same, in the relative way,
but you're older,
shorter of breath,
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Sub Mar 10, 2007 7:16 pm Naslov: |
|
|
Pusti ljude da govore sta hoce, sledi svoj put! K.Marks
Samo cu jedno reci. Hocete dokaz da materijalizam nije samo teorija?
Pogledajte oko sebe.... sve sto je covek stekao, cak i mogucnost da sada mi debatujemo.... stvoreno je RADOM! _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Sub Mar 10, 2007 7:49 pm Naslov: |
|
|
Naravno, samo radom i svojim izlivenim znojem! _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |
floyd TS dopisnik

|
Poslao: Sub Mar 10, 2007 8:16 pm Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | Pusti ljude da govore sta hoce, sledi svoj put! K.Marks
Samo cu jedno reci. Hocete dokaz da materijalizam nije samo teorija?
Pogledajte oko sebe.... sve sto je covek stekao, cak i mogucnost da sada mi debatujemo.... stvoreno je RADOM! |
Potpuno se slazem sa tobom! Najiskrenije! _________________ Sun is the same, in the relative way,
but you're older,
shorter of breath,
|
Nazad na vrh |
|
 |
isa777 TS kompjuteras

Pridruio: 15 Feb 2007 Poruke: 235
|
Poslao: Ned Mar 11, 2007 1:05 am Naslov: |
|
|
KonaĆØno da neko shvati da je sve stvoreno radom.  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

Pridruio: 10 Mar 2007 Poruke: 223 Lokacija: MaĆØkovac
|
Poslao: Ned Mar 11, 2007 10:56 pm Naslov: |
|
|
Zdravo svima,
verujem da æe biti božja volja, a vaŔa je slobodna volja da li æe te tako i misliti.
Postoji i te kako! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|