Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Koje vino? |
Crno |
|
23% |
[ 4 ] |
Roze |
|
29% |
[ 5 ] |
Belo |
|
17% |
[ 3 ] |
Ne, fala |
|
29% |
[ 5 ] |
|
Ukupno Glasova : 17 |
|
Autor |
Poruka |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Uto Jan 13, 2009 1:57 pm Naslov: Vino, spricer i drugi |
|
|
Licno preferiram belo za spricer, mada ni rozeu nista ne manisem. Crno redje, ali kad se mora - mora se...
Znam jos par forumasa koji imaju slican ukus, a ima i onih koji preblede kao duvar od ovakvih tema i konzumacija gorepomenutih... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Uto Jan 13, 2009 2:47 pm Naslov: |
|
|
A sta da vam kazem... Tema ... Mislim, ipak je taj spricer autohtono srpsko pice... Eto, recimo, jos jedan razlog da se ne letuje u Crnog Gori...( yebem ti grad, kad mu je ukupna zaliha Rosea - 6 l ... bruka bre...) _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Uto Jan 13, 2009 3:36 pm Naslov: |
|
|
Ma, sprica (kao Bajan ) je naj!!!
Pa, sine, ja ne znam gde si ti to bio. U Kumboru kod mog drugara ima vina koliko o's. A kako ide uz ribu... Uuu!!! Ipak su oni Srbi, da se ne lazemo i da se ne lazu...
U Jasikovici se pije roze najvise. U zadnje vreme dosla ta moda pijenja piva. Cak i moj pokojni deda bio u'vatio to pomodarstvo (on doduse, Staljin da mu dusu prosti, nije birao). Ali nas kraj je stari vinogradarski kraj i poznat je bio po vinu i po konzumiranju istog. E, onda su dosle Svabe... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

|
Poslao: Uto Jan 13, 2009 5:54 pm Naslov: |
|
|
VidiŔ, nije ni sve Ŕvapsko dobro...
Hmmm, tako blizu a tako daleko... Dakle, u Herceg Novom i Igalu, koji su, budite ubedjeni, temeljno pretrazeni, je, krajem jula 2008, nadjeno svega 6 litara Rose vina... I to u nekom podrumu, nesto, 2x2... Zanimljivo, ni u jednom diskontu nije imalo...
U Rauchfanges-u se manje, vise, iskljucivo pije Rose sprica... A ko sam ja da se odricem svojih korena...  _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Dejan_Ig Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 23 Feb 2007 Poruke: 1022 Lokacija: Boka
|
Poslao: Sre Jan 14, 2009 12:46 am Naslov: |
|
|
IZASAO sam iz novogodisnjeg kola da odgovorim na ovu objedu.
Znaci Rose se pije u Crnoj gori i ima dosta legalnih a i ilegalnih nacina dopremanja.U HN postoji zastupnik za Rubin i Vino zupu, najpovoljnija mu je cena u diskontu u okviru kuce gde spavaju i vozaci KS Autoprevoza:))
E sad da se ne nastavljam da si letos bio u zemlji koja ima odlicnih sorti grozdja i fenomenalnih vina.
A tamo u kraju potrazi vina vinarije Ivanovic iz Aleksandrovca koja se u HN poklanjaju samo pravim prijateljima. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Sre Jan 14, 2009 10:12 pm Naslov: |
|
|
Špricer, bevanda, gemiŔt?
Glasao za rozo. _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Tojo Dusan Basta

Pridruio: 08 Apr 2008 Poruke: 2359
|
Poslao: Sre Jan 14, 2009 11:02 pm Naslov: |
|
|
Loza Ćber Alles ! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

|
Poslao: Sre Jan 14, 2009 11:14 pm Naslov: |
|
|
Innuendo :: | Špricer, bevanda, gemiŔt?
Glasao za rozo. |
Innu, jel se bevanda i gemiŔt razlikuju po tome sa kojom se vodom meŔa vino !? _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grof Sef pogona

Pridruio: 18 Feb 2007 Poruke: 1011 Lokacija: Grabovac
|
Poslao: Sre Jan 14, 2009 11:43 pm Naslov: |
|
|
Gemisht je sa kiselom, bevanda sa obichnom, a shpricer sa sodom, tako su mene uchili  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Čet Jan 15, 2009 1:24 am Naslov: |
|
|
grof :: | Gemisht je sa kiselom, bevanda sa obichnom, a shpricer sa sodom, tako su mene uchili  |
I mene. Plus sto sam saznao da u ne znam kom bese delu Nemacke u gemist dodaju i sasvim malo soka od jabuke na kraju. _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Čet Jan 15, 2009 9:59 am Naslov: |
|
|
Bevanda se pravi u limenoj koVi i stalno se dodaje led.Sipa se kutlachom naglim pokretom zgloba. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
nightwalker Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 22 Mar 2007 Poruke: 651 Lokacija: ts-bg
|
Poslao: Sub Jan 17, 2009 2:16 am Naslov: |
|
|
kad su vina u pitanju- najvise volim crno...
mada, u poslednje vreme tati pravim drustvo i pijem spricer...
moj stric ume da bude krajnje Ŕarmantan i da kaže, u sliènim situacijama, "za dobru svinju nema loŔe pomije..."
ali zimi je prava stvar kuvano vino... mljac... _________________ Yami ni madoishi awarena kage yo,
Hito wo kizutsuke otoshimete,
Tsumi ni oboreshi gou no karma,
Ippen, shindemiru? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Čet Jan 22, 2009 10:59 pm Naslov: |
|
|
grof :: | Gemisht je sa kiselom, bevanda sa obichnom, a shpricer sa sodom, tako su mene uchili  |
I mene. Å pricer sa sodom sam pio poslednji put u Americi letos, ne znam da li joÅ” uvek tako prave.
Nego, dosta njih je reklo ne, fala. 'oƦemo li jedno glasanje pivo vs. vino? _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Ned Mar 08, 2009 1:45 pm Naslov: |
|
|
Pa, ajde...
Nesto mi vinari batalili vino. Jel to sto se poslo u skolu ili zene brane (khmnajntifajvkhm) ili stogod drugo???
Elem, na Pacijevom rodjendanu bilo solidno vince. Ili se meni bas pilo... Ja kao hteo jedan spricer, onaj konobar donese posle, jos tarli-tarli i heba ga... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pon Mar 09, 2009 8:10 am Naslov: |
|
|
Tarli-Tarli , a meni se u fleshu javi varijanta Tarli i Sifon........ |