Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
anita.rad TS kompjuteras

Pridruio: 25 Jan 2008 Poruke: 110 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Pet Feb 15, 2008 4:19 pm Naslov: Podsticanje nataliteta |
|
|
Sta mislite,da li novcane nagrade mogu da uticu na podizanje nataliteta? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pet Feb 15, 2008 4:41 pm Naslov: |
|
|
Definitivno. Sigurno da mogu da pomognu kada se ljudi dvoume "da li jos jedno?" Fina tema..... _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
anita.rad TS kompjuteras

Pridruio: 25 Jan 2008 Poruke: 110 Lokacija: Novi Sad
|
Poslao: Pet Feb 15, 2008 6:39 pm Naslov: |
|
|
Dodatak za prvo dete iznosi 20.000 dinara,za drugo 76.980 i deli se na 24 rate.Drzava je za trece dete izdvojila 138.560 dinara,s tim sto se isplacuje pune dve godine.Dodatak za cetvrto dete iznosi 184.740... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
live kupačica

Pridruio: 03 Nov 2007 Poruke: 1364 Lokacija: Trstenik
|
Poslao: Pet Feb 15, 2008 7:27 pm Naslov: |
|
|
sto kaze jeri, tema je super.
verujem da tim ciframa mogu da podstaknu donosenje odluke za jos jednog clana porodice. mislim, ako se neko dvoumi za to zbog finansija. to je skromna pomoc, ali znacajna.
u ostalom, parovi koji zaista zele da imaju decu, potrudice se i da im obezbede ono sto je neophodno, a ova 'donacija' je plusic. fino. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Pet Feb 15, 2008 11:26 pm Naslov: |
|
|
Koliko se ja seæam, žene su na porodiljskom odsustvu do skoro primale 65% od LD i mislim da je to u skorije vreme poveæano na 100%.
Zaista bi bilo dobro da skinu porez za deèije proizvode, ali sam negde sluŔala ministra Cvetkoviæa ( finansije ) koji to kategorièki odbija.
Takodje bi bilo dobro da recimo žene dobijaju po koju godinu staža za svako dete. Sada to važi samo za treæe dete, upisuju se 2 godine staža.
I na kraju: ako od državne pomoæi zavisi koliko æete imati dece tj. ako tako razmiŔljate, verovatno æete ostati bez potomstva. _________________ Govorim tiho i nosim oklagiju sa sobom.
"Dobar dan tetka Lepa"
-"Sine 'se nosish u pizdu materinu i ti i tvoje dobar dan"
Munje |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grad moje mladosti Sanjalica

Pridruio: 13 Mar 2006 Poruke: 1914
|
Poslao: Pet Feb 15, 2008 11:57 pm Naslov: |
|
|
Ja mislim da ne mogu da uticu.Novac mozes da potrosis za mesec dana i sta onda.
Onaj ko zeli decu,imace ih bez obzira na finansijsku situaciju. _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
al' ne mozes mi nista, smejem se,
nadji sretne misli kao Petar Pan,
leteti je lako kad si bezbrizan,
ma dodaj malo boje u ovaj sivi dan,
pogledaj u nebo, nisi vise sam." |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Legolas TS kolovodja

Pridruio: 26 Jan 2008 Poruke: 373 Lokacija: Zlochudovo
|
Poslao: Sub Feb 16, 2008 12:42 am Naslov: Re: Podsticanje nataliteta |
|
|
anita.rad :: | Sta mislite,da li novcane nagrade mogu da uticu na podizanje nataliteta? |
Zabrana "abortusa od sile" (250000 nicim izazvanih abortusa u 2007), poboljsavanje zivotnog standarda, uvodjenje decijih dodataka od prvog deteta i uvodjenje takse za parove koji mogu da imaju decu a imaju jedno ili nemaju ni jedno. Ovo je dovoljno za pocetak... _________________

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Sub Feb 16, 2008 2:22 am Naslov: |
|
|
Naravno da donacije, bilo kolike da su, mogu da uticu na odluku roditelja da imaju jos jedno dete. Jeste da to mozda i nisu neke pare, ali je ipak pomoc. Ljudima znaci i toliko. Mada, neko je vec rekao, ako zele petoro dece, imace petoro dece.
Mislim da je takodje bitna prica. Moramo poceti da edukujemo mlade ljude, ljude uopste, o znacaju nataliteta. Ljudi su culi za podatke, ali nisu svesni sta to tacno znaci.
Mislim, pogledajte samo ove silne klipove koji kruze medju mladima (previse mladima)!!! Strasno! Zar je to najbitnije? Sex? Uzitak? Izvinite, ali moram da kazem - yebanje??? Je li to najbitnije???
Mora se pomoci tim mladim ljudima da shvate u kakvoj se situaciji nalaze. _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
Poslao: Sub Feb 16, 2008 8:10 am Naslov: Re: Podsticanje nataliteta |
|
|
Legolas :: | 250000 nicim izazvanih abortusa u 2007 |
Znam za tu cifru ali je pisalo i da su 90% slucajeva bile vec udate zene koje nisu zelele jos jedno....tako da....ne kudimo omladinu
Hvala bogu Blive da se ti i ja slozimo na nekoj ozbiljnoj temi. Nije to nikakva cifra u principu ali svaka pomoc je dobrodosla kada je to u pitanju. Mislim da je u velikoj vecini slucajeva razlog novac i kada bi malo povecali cifru verujem da bi to prevagnulo. Recimo tih 180.000 se isplacuje u ratama dve godine ali niko ne moze da kaze da mu tih 7.500 mesecno ne znace nista. Normalno je da moras da sljakas muski ali ne mozes da ocekujes od drzave da ti pokrije 100% rashoda. _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Legolas TS kolovodja

Pridruio: 26 Jan 2008 Poruke: 373 Lokacija: Zlochudovo
|
Poslao: Sub Feb 16, 2008 1:20 pm Naslov: Re: Podsticanje nataliteta |
|
|
Jerinenstadt :: | Legolas :: | 250000 nicim izazvanih abortusa u 2007 |
Znam za tu cifru ali je pisalo i da su 90% slucajeva bile vec udate zene koje nisu zelele jos jedno....tako da....ne kudimo omladinu
. |
Pa dobro, ali ima i medju tim parovima onih koji imaju ispod 3 deteta. Kada bi se uvela taksa na parove koji mogu da imaju vise dece a izabrali su da imaju jedno, dva ili nijedno to bi podstaklo mnoge da rese da imaju vise dece. U Srbiji godisnje umire po jedan grad, da nije bilo gore pomenutih 250000 abortusa Srbija bi cak bila u natalitetu _________________

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Sub Feb 16, 2008 3:19 pm Naslov: |
|
|
Mladi parovi se moraju podstaci gomilom mera! Takodje, mora se probuditi nacionalna svest, ali na pravi nacin. Mora se kenjati preko nacionalnih frekvencija nonstop. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
Poslao: Pon Feb 18, 2008 7:55 am Naslov: |
|
|
lord.trax :: | Takodje, mora se probuditi nacionalna svest, ali na pravi nacin. Mora se kenjati preko nacionalnih frekvencija nonstop. |
To ja pricam ljudima da je najvaznije da se uradi u ovoj zemlji. Dakle Srbin kapira samo ono sa TV-a. Ako mogu da naprze naciju da 90% ljudi gleda tenis mogu i da vrate SRBSTVO u ove prazne duse koje setaju ulicama!
(mada ocekuj da ce se nesto slicno verovatno dogoditi) _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Pon Feb 18, 2008 2:42 pm Naslov: |
|
|
Jerinenstadt :: | lord.trax :: | Takodje, mora se probuditi nacionalna svest, ali na pravi nacin. Mora se kenjati preko nacionalnih frekvencija nonstop. |
To ja pricam ljudima da je najvaznije da se uradi u ovoj zemlji. Dakle Srbin kapira samo ono sa TV-a. Ako mogu da naprze naciju da 90% ljudi gleda tenis mogu i da vrate SRBSTVO u ove prazne duse koje setaju ulicama!
(mada ocekuj da ce se nesto slicno verovatno dogoditi) |
Kazem da treba Srpstvo probuditi na pravi nacin, a ne "Ja srbin, ja kristijan, ja arkan". Treba ljudi da budu nacionalno svesni, a da ne izlape. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Pon Feb 18, 2008 8:04 pm Naslov: |
|
|
Ja mislim... da je nacin zivota doveo do ovog. Mi nismo jedini koji imaju problem. Dok nije bilo struje, sta mislitre, sta se radilo posle 7 sati u krevetu? Citale se knjige? Pa sta fali da smanjimo malo populaciju? Ova planeta ne moze da podnese ovaj broj ljudi. Neka nas ima manje a da imamo bolji kvalitet zivota. _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

Pridruio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
Poslao: Pon Feb 18, 2008 8:24 pm Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | Ja mislim... da je nacin zivota doveo do ovog. Mi nismo jedini koji imaju problem. Dok nije bilo struje, sta mislitre, sta se radilo posle 7 sati u krevetu? Citale se knjige? Pa sta fali da smanjimo malo populaciju? Ova planeta ne moze da podnese ovaj broj ljudi. Neka nas ima manje a da imamo bolji kvalitet zivota. |
Ma nek smanjuju Kinezi i Indusi, ja æu deset da imam samo ako to finansijski mogu da izdržim!  _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|