Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
uskee1512 TS kompjuteras

Pridruio: 24 Jan 2008 Poruke: 193 Lokacija: Trstenik yooo
|
Poslao: Uto Jan 29, 2008 10:30 pm Naslov: |
|
|
ma ovo je seljacki kraj i to treba da se iskoristi.... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Legolas TS kolovodja

Pridruio: 26 Jan 2008 Poruke: 373 Lokacija: Zlochudovo
|
Poslao: Sre Jan 30, 2008 3:42 am Naslov: |
|
|
Ta fabrika i ne postoji u Trsteniku
Ja sam se malo lose izrazio na predhodnoj strani . Petoletka nije jos uvek prodata zvanicno tender ce biti ja mislim u februaru ili martu ali kupac je vec poznat i to ce biti neka Ruska kompanija . Izvinjavam se na dezinformaciji _________________

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Sre Jan 30, 2008 7:37 am Naslov: |
|
|
Danas je "Ostruznicka skupstina" pa cemo cuti o cemu se radi. Moguce da se pojavila zainteresovana firma ali da odbornik zna bilo sta osim kad ogladni, to ne verujem.
Tako je doktore. Usluge se danas ne isplate, samo proizvodnja, proizvodnja i proizvodnja
Kakav je uopste bio njen prvi naziv? Mnogo ljudi(i to vrlo obrazovanih) koriste taj izraz "Petoljetka" pa se i ja ponekad pitam otkud to..... _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Legolas TS kolovodja

|
Poslao: Sre Jan 30, 2008 1:45 pm Naslov: |
|
|
Ma bre petoljetka je nesto sasvim drugo nisam siguran tacno sta a naziv nase fabrike je "Industrija Hidraulike I Pneumatike Prva Petoletka Trstenik"  _________________

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
nightwalker Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 22 Mar 2007 Poruke: 651 Lokacija: ts-bg
|
Poslao: Sre Jan 30, 2008 4:20 pm Naslov: |
|
|
ma nisam ja mislila da treba da se bavimo poljoprivredom, nego ako veæ hoæeŔ da otvoriŔ neku industriju, možda bi mogao da porazmisliŔ o preradjivanju hrane...? mada i te fabrike su ispropadale i ne rade, tako da... _________________ Yami ni madoishi awarena kage yo,
Hito wo kizutsuke otoshimete,
Tsumi ni oboreshi gou no karma,
Ippen, shindemiru? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Sre Jan 30, 2008 7:39 pm Naslov: |
|
|
Pa, ako ja znam nesto, naziv je dosao iz rusije, gde su se studenti udruzivali u petoletke (ili petoljetke da malo zvucu kod nas na ruskom), pa su bile male fabrike, da se studenti obezbede za pare, nesto kao rad preko studentske zadruge, samo sto je i posao vlasnistvo studenata. Odrzalo se to kod njih, i do 2 godine, a neke i krace.  _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Čet Jan 31, 2008 12:58 am Naslov: |
|
|
Petoletka - od petogodiŔnjih planova _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Čet Jan 31, 2008 1:02 pm Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | naziv je dosao iz rusije, gde su se studenti udruzivali u petoletke |
Kakav car To je zbog petogodisnjeg plana kao sto kaze gos`n Innu. Meni nije jasno zasto dosta ljudi kaze "Petoljetka"? _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Čet Jan 31, 2008 1:30 pm Naslov: |
|
|
Ma znam, zezam se. Ovo sam citao u SFRJ za ponavljace. A ovo je iz sprdnje, cak je jedan izborni kandidat DS iz Globodera imao to u opisu gde je pre radio. _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Čet Jan 31, 2008 3:26 pm Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | Ma znam, zezam se. Ovo sam citao u SFRJ za ponavljace. A ovo je iz sprdnje, cak je jedan izborni kandidat DS iz Globodera imao to u opisu gde je pre radio. |
Zayeban je moj "uja". _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Čet Jan 31, 2008 10:33 pm Naslov: |
|
|
Jerinenstadt :: | Meni nije jasno zasto dosta ljudi kaze "Petoljetka"? |
Jesi provalio da tako pise i u "Selo gori, a baba se ceslja" na kraju kad se zahvaljuju?
Izgleda da taj naziv ljude stvarno asocira na CCCP. _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Legolas TS kolovodja

|
Poslao: Čet Jan 31, 2008 11:53 pm Naslov: |
|
|
Mene to vise asocira na shiptarski "petoljetka"  _________________

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Pet Feb 01, 2008 4:28 pm Naslov: |
|
|
miloche :: | petoljetka nikada nije imala 15 ooo zaposlenih trstenièana. neka ovih 10ak pogona rade sa nekoliko stotina radnika pa je to dovoljno da povuèe celu opŔtinsku privredu. a mogu.
zajebite poljoprivredu. poljoprivredom treba da se bavi 3-4% stanovniŔtva. a svakako se neæemo baviti uslugama. ostaje ppt. ili nekakva druga fabrika. |
Kad kažeŔ 3-4%, misliŔ na celokupnu opŔtinu ili na grad? Mali je to procenat, ako se zna da 40000 ljudi živi na selu. I zaŔto kažeŔ da se neæemo baviti uslugama? Šta fali uslugama? _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Pet Feb 01, 2008 9:19 pm Naslov: |
|
|
postoji ona idelana podela rada gde poljoprivreda zauzima tih 3-4%. naravno najpoželjnije su usluge i one tamo zauzimaju najznaèajnije mesto. to vam je tzv. postindustijsko druŔtvo.
kod nas su odnosi i dalje feudalno agrarni. mi smo mnogo daleko od usluga. ne zato Ŕto neæemo, nego zato Ŕto nemamo kome da ih pružimo.
(osim možda da iskopamo rupu kao oni u barandi pa da pruzamo usluge izvlaèenja automobila) _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
natasa vujovic NAXINA THE GREAT

Pridruio: 16 Apr 2008 Poruke: 827 Lokacija: ovde sam bre
|
Poslao: Čet Maj 08, 2008 1:57 pm Naslov: |
|
|
Ja stvarno mogu da razumem po neki razlog i za i protiv ali ta prica tipa ma ja bi sve za pare to ne razumem.Dobro kupices kola otputovaces negdena par dana i sta posle,To nece da ti kupi ni srecu ni prijatelje.Bolje da jedes suv hleb sa svojima nego da spavas na svili sa tudjinima.Ja bi razumela migraciju u smislu bilo kakvog napredovanja ali otiso u beograd i najvise sto je postigo jeo u mekdonaldsu e seljaci pa to ti je .Sto da nije neko otiso od nji da vidi narodno pozoriste ili neku kulturnu manifestaciju.Pa bar da kaze otiso sam steko sam pa sam se kultivisao i postao bolji. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|