Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeæu temu |
Å kolstvo u Srbiji je: |
dobro |
|
4% |
[ 1 ] |
loše |
|
60% |
[ 14 ] |
zadovoljava |
|
34% |
[ 8 ] |
neznam |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Ukupno Glasova : 23 |
|
Autor |
Poruka |
Rumenige Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 28 Jan 2007 Poruke: 3148
|
Poslao: Pon Avg 27, 2007 5:31 pm Naslov: |
|
|
Na teskim smo mukama mi koji cemo sutra da predajemo.
Rece mi jedan stariji kolega koji je skoro poceo sa radom svoje iskustvo. Sreo ucenicu(osnovna skola je u pitanjju). Javila mu se i pitala ga sta radi. On joj odgovorio i upitao je isto...a klinka kaze:"Idem da ispusim cigaru, pa da se yebem u dupe".  _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

Pridružio: 10 Mar 2007 Poruke: 223 Lokacija: Maèkovac
|
Poslao: Ned Sep 02, 2007 11:05 pm Naslov: |
|
|
Rumenige :: | Na teskim smo mukama mi koji cemo sutra da predajemo.
Rece mi jedan stariji kolega koji je skoro poceo sa radom svoje iskustvo. Sreo ucenicu(osnovna skola je u pitanjju). Javila mu se i pitala ga sta radi. On joj odgovorio i upitao je isto...a klinka kaze:"Idem da ispusim cigaru, pa da se yebem u dupe".  |
Polako, pa još ne predaješ , a veæ se pravdaš. Ovo sa maloletnicom je krivièno, bolje izbegavaj u takvim situacijama da im pomažeš.
Nego moje pitanje je više usmereno na to po kom æeš programu i na koji naèin i ti kao i tvoje kolege znanje da prenosite , a ne samo da osuðujete, pardon ocenjujete. |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Pon Sep 03, 2007 12:30 pm Naslov: |
|
|
O programu ne odlucujemo mi, vec ministarstvo. _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

|
Poslao: Pon Sep 03, 2007 10:44 pm Naslov: |
|
|
Rumenige :: | O programu ne odlucujemo mi, vec ministarstvo. |
Ovo me i interesuje. Da li nastavni program treba da bude mesto za dnevno politièke aranžmane ili dugoroèno osposobljavanje mladih za život ? Kakvo je to ministarstvo, a kakav program?
Treba li u ovoj državi pristupiti stvaranju nekih šablona za školstvo, zdravstvo i šire, koji æe nadživeti jedan mandat, a da uz to bude i vidljiv napredak u toj oblasti ?
Treba li preispitati i pojedinaèno naèin rada pojedinih prosvetara i pristupiti i udaljenju odreðenih iz nastave? Može li se nešto u samom izvoðenju nastave izvesti da uèenici efikasno, lakše prihvataju gradivo?
Sumnjam da æe se prièama o tome kako se danas mladi loše ponašaju i kažnjavanjem istih , a opet bez moguænosti da vide, osete neku lepšu stranu biti moguæ dugoroèni boljitak i države i samih tih mladih ljudi. |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Sep 04, 2007 1:11 pm Naslov: |
|
|
Druze, kakvo je drustvo, takvo nam je i skolstvo. Politika je tema broj 1 u Srbji tako da se ona provlaci i kroz skolstvo. Deci se dele brosure iako je to zabranjeno. Program je zastareo, a nema ni planova da se osavremeni. Ministarstvo od udzbenika pravi slikovnice, izmislja nove predmete i stvara deci gomilu obaveza. I sto je najgore, svaki novi ministar ima svoju pricu koja nije pozitivna. Drugim recima, svakim danom se vracamo za korak nazad. Diplome su se se i nekada i sada izdavale tek onako...nema tu kvaliteta, tako da ni skolstvo u Srbiji(u ovom trenutku) nema buducnosti. _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

|
Poslao: Sre Sep 05, 2007 8:38 pm Naslov: |
|
|
Ovu temu sam i zapoèeo razoèaran u pojedine prosvetare, prvenstveno profesore koji svojim delovanjem, zarad svoje koristi, nanose drugima štetu.
Ipak bolje mora da bude, jer dolaze: Mirjana, Rumenige i ostali koji æe svojim naèinom razmišljanja da oplemene i usmere nove mlade ljude ka pravom putu. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Mirjana Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 24 Feb 2007 Poruke: 692 Lokacija: Mackovac / Nis
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

|
Poslao: Sre Sep 05, 2007 9:20 pm Naslov: |
|
|
To æe sigurno biti, ali ipak sreæno i samo napred. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
mira Nadzornik

Pridružio: 06 Okt 2005 Poruke: 451 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Èet Sep 06, 2007 10:08 pm Naslov: |
|
|
istinita prica
moj stariji kolega (oko 60) pita cerku svoga prijatelja koja ima oko 17 godina dete zar bas mora da bude toliko go stomak, pa kratka suknja pa ostalo...
cika bosko, samo tako mogu da nas primete pola su p...ri i narkomani, druga polovina sedi kod kuce i j..e racunar, a ko ce nas da j... _________________ trstenik je moj izbor |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridružio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Pet Sep 07, 2007 2:28 pm Naslov: |
|
|
Jadna devojka, posaljite je kod mene!  _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
leBron88 TS kompjuteras

Pridružio: 11 Jun 2007 Poruke: 226 Lokacija: Cleveland
|
Poslao: Pet Sep 07, 2007 4:38 pm Naslov: |
|
|
Pozdravio te Moka SLavnic!!! _________________ face the price you pay for the games you play, when its all said and done at the end of the day. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridružio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Pet Sep 07, 2007 7:20 pm Naslov: |
|
|
"Ne mogu da garantujem da cemo osvojiti prvenstvo evrope, ali mogu da garantujem da necemo....eeee ovaj... ne mogu da garantujem ni da necemo." _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
leBron88 TS kompjuteras

Pridružio: 11 Jun 2007 Poruke: 226 Lokacija: Cleveland
|
Poslao: Pet Sep 07, 2007 9:32 pm Naslov: |
|
|
Ba bitno je da ovaj cerke spominje---MORON _________________ face the price you pay for the games you play, when its all said and done at the end of the day. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

|
Poslao: Pon Sep 10, 2007 11:00 pm Naslov: |
|
|
mira :: | istinita prica
moj stariji kolega (oko 60) pita cerku svoga prijatelja koja ima oko 17 godina dete zar bas mora da bude toliko go stomak, pa kratka suknja pa ostalo...
cika bosko, samo tako mogu da nas primete pola su p...ri i narkomani, druga polovina sedi kod kuce i j..e racunar, a ko ce nas da j... |
Izgleda da smo mi oni uz raèunar,  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
dragon TS kompjuteras

|
Poslao: Pon Sep 10, 2007 11:24 pm Naslov: |
|
|
No dobro sam ipak razumeo poentu ove prièe, ali baš zbog toga celu tehniku predavanja treba zato sagledati dugoroènije i kao bitnom ulaganju za buduænost, tako mu se i ophoditi.
Deo mladih ima preèih stvari u životu, od masiranja uz nepopularne metode sticanja znanja.
Nekom delu, pak ovaj pristup odgovara, ali bi program trebao da se naðe negde na mestu koje bi mu dalo veæu i bolju publiku. Državu i prosvetu, èak i da su drugaèije, neke stvari ih ne bi mogle zaobiæi. Prvenstveno se to odnosi na rad sa pubertetlijama, kojima èesto je važnija bubljica na nosu od punog dnevnika keèeva. Meðutim predavaè koji ume da oseti potrebe svojih slušalaca unosi interesovanje kod istih tih mladih ljudi da se i u toj sferi oprobaju, da odgovore i tom izazovu.
Kada ih u više navarata seèu u korenu teško æe neko odjednom da se prihvati knjige i veselo da uèi po celi dan, a tada se javljaju i mnogo gore stvari od želje za seksom .
Posebno je gadno to što su neki prof. imali svoj sistem da omalovaže uèenika, da bi ga što pre iskoristili i to uglavnom materijalno. Ovakvim pristupom ste onda imali deo generacije koja je navikla na korupciju, kao na "dobar dan", pa da zlo bude veæe neki od njih se domognu položaja i nastave tradiciju. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|