Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Sub Mar 13, 2010 2:34 am Naslov: |
|
|
Video sam, kolega. Ali, za bruku, ne u Ts. Ne znam ni da li ima kod nas. Moram da pogledam. Ja prvi broj nisam ni video, tek sad sam skontao casopis...
Jos malo offa, ali mozda i ne...
Jesi gledao onu emisiju o Drugom svetskom ratu kod nas? Od intervjuisanih meni je najjaci bio Petranovic. Mada Djilas je vrh, brate!!!  _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Komandant Mrak TS kompjuteras

Pridruio: 10 Feb 2010 Poruke: 140
|
Poslao: Sub Mar 13, 2010 12:30 pm Naslov: |
|
|
Politikin zabavnik x 4 nedelje, istorije kolko hoæeŔ. Plus ostalo. Najbolji naŔ èasopis ikad. _________________ Komandant Mrak je zaŔtitnik Trstenièana od svih zlih sila. Njegovi prijatelji su Betmen, Mandrak i Fantom. Uzima od bogatih da bi dao siromaŔnima. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Rumenige Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 28 Jan 2007 Poruke: 3148
|
Poslao: Sub Mar 13, 2010 11:21 pm Naslov: |
|
|
Гледао. Дефиле црвених историчара. Све бих их запалио.
Иначе, ћале је купио број 2 у ТС-вероватно на станици. _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pet Apr 09, 2010 7:21 am Naslov: |
|
|
Gledah juce jednu neobicnu emisiju o arheologiji i spektakularnim nalazima iz perioda Rima. E sad tu dolazimo do onog "istoriju pisu pobednici" dela koji me nervira.
Naime, retko koja nauka je dozivela takav procvat kao arheologija za vreme Benita Musolinija ( Herr Hanie da li ti je poznat ovaj podatak?) Ogromne svote novca je izdvajao iz Budzeta za istrazivanja(jer se lozio na kontinuitet sa rimskim carstvom...) tako da istorija i arheologija duguju mnogo ovom "diktatoru". U svim delovima Italije su nikla nalazista. Isao je dotle da je isusio citavo jezero kako bi izvukao nekoliko Kaligulinih brodova za koje se znalo da su tu ali nije postojala druga mogucnost da se oni izvuku na povrsinu. Na jednom od brodova su pronadjeni kuglicni lezajevi za koje se do tada smatralo da su izum Leonarda Da Vincija. _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Pet Apr 09, 2010 2:37 pm Naslov: |
|
|
Gledao bar tri puta tu emisiju... Ta Ancient Discoveries su me i naterala da za maturski pisem o Kinezima... Carevi...  _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pet Apr 09, 2010 3:38 pm Naslov: |
|
|
Hahaha!!! Benito, vazda novinar!
To mi je omiljeni deo istorije, taj koji "pisu pobednici". Nije to netacno, ali nije ni toliko izrazeno koliko neki hoce da to predstave tako. Znam, znam... Sad ce neko da mi pomene ovaj ili onaj dogadjaj iz istorije (najcesce Drugi svetski rat u Ju), ali nije to bas tako.
Discovery i History malo previse kenjaju. Naravno da ima tu sjajnih emisija, ali tacno se vidi po autorima i ljudima (i zenama, da budemo politicki korektni) koji ucestvuju kad ce da bude user... Lako je zapadnjacima da se prse sa arheologijom. Mada, sve se svodi na to koliko je istrazivanje politicki isplativo i ko ima prijatelja gde. Jbg...
Sto se tice kontinuiteta sa Rimom, ne vidim da je danas nesto drugacije. Evropljani preskacu mnoge bitne stvari... Za koje znaju (naglasavam). Ali ih preskacu... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

|
Poslao: Pet Apr 09, 2010 7:34 pm Naslov: |
|
|
Hanibaal :: | Evropljani preskacu mnoge bitne stvari... |
Kao npr ? I, konkretnije, sta smo mi preskakali iz istorije ? Ne pitam zajedljivo...  _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pon Apr 12, 2010 6:59 am Naslov: |
|
|
Samo htedoh da kazem da ljude treba predstavljati onakve kakvi jesu bili ukoliko istorija nosi status nauke zaista....Ocajna vojska, ocajan politicar ali za vreme njegovog mandata arheologija dozivela procvat. Ne razumem zasto se to prikriva nego vecito samo urla sa terase  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

|
Poslao: Čet Avg 05, 2010 4:01 am Naslov: |
|
|
Šta mislite o Handžar diviziji ?