Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
zvoncica Amazonka

Pridruio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Pet Dec 26, 2008 11:21 pm Naslov: |
|
|
Sorry...prebacila sam se na Milana Nedica...  _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Tojo Dusan Basta

Pridruio: 08 Apr 2008 Poruke: 2359
|
Poslao: Sub Dec 27, 2008 9:59 am Naslov: |
|
|
Nedic jeste rehabilitovan pre par meseci, cini mi se!  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
zvoncica Amazonka

Pridruio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Sub Dec 27, 2008 7:55 pm Naslov: |
|
|
NIje...
Pre nekoliko meseci, taènije, u julu, Srpska liberalna stranka je Okružnom sudu u Beogradu podnela zahtev za rehabilitaciju generala Milana Nediæa, predsednika srpske vlade u vreme Drugog svetskog rata.
Peticiju graðana i zahtev podržali su Udruženje književnika Srbije, Udruženje Srba iz Hrvatske i Udruženje politièkih zatvorenika žrtava komunistièkog terora. _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Rumenige Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 28 Jan 2007 Poruke: 3148
|
Poslao: Pon Feb 09, 2009 2:56 pm Naslov: |
|
|
Дочекаће и чика Недић својих 5 мин...
Него, занима ме шта Ханибал и доктор мисле о Николи Алтомановићу?
По мени, боља солуција од Лазара. _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Uto Feb 10, 2009 7:37 am Naslov: |
|
|
Tako nije mislila i koaliciona vlada Hrebeljanovic-Kotromanic-Brankovic-Palizna-Dubrovcani a verujem i ostali posto je bio u ratu sa svima manje-vise  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Uto Feb 10, 2009 12:06 pm Naslov: |
|
|
Citat: | Никола и Лазар су се састали на договореном и отпочели разговор.Током преговора су се жупанови људи дочепали сакривеног оружја и кренули у напад,а самом Николи је дотурен бодеж којим је он напао кнеза Лазара заривши му оштрицу у груди.На лицу места су страдали двојица лазаревих пратилаца,после чега су Никола и његови људи кренули у потеру за преосталом тројицом,сматрајући да је и Лазар мртав.Нешто даље су у снежном смету стигли и убили Михајла Давидовића и Жарка Мерешића.Међутим Лазара је сигурне смрти спасао велики златни крст који је носио испод одеће,који је спречио да га сечиво прободе,тако да га је оно само посекло,тешко га ранивши.Узбуњен виком,на поприште састанка је стигао лазарев паж,који је нешто даље чувао коње, и подигао тешко рањеног кнеза Лазара на коња и спасао сигурне смрти. |
Bog i Srbi
 _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Rumenige Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 28 Jan 2007 Poruke: 3148
|
Poslao: Uto Feb 10, 2009 1:33 pm Naslov: |
|
|
Zagor je malo dete za Lazara.  _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Uto Feb 10, 2009 9:39 pm Naslov: |
|
|
ko Ʀe ga znati. jedino kod srba srednji vek spada u domen arheologije jer ima malo pisanih izvora.
dobar je bio dok je jurio onu udovicu. kad se namerio na jaèe, e onda nije dobro proŔao.
kaže da je njegov spor sa lazarom od kada se care lazo povukao iz bitke na kosovu. bitke izmeðu srba. znate li da je srednjevekovno užice prva promaŔena investicija u srba! kada sam ranije èitao onog nastasijeviæa ja sam župana zamiŔljao kao nekog zajedljivog starca, a u stvari nikola je bio mlad èovek.
odakle im to ime Altoman? zvuèi maðarski. _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Sre Feb 11, 2009 2:32 am Naslov: |
|
|
Rumenige :: | Него, занима ме шта Ханибал и доктор мисле о Николи Алтомановићу?
По мени, боља солуција од Лазара. |
Nikako. Nije imao Lazarevu taktiku i osecaj da politici (citaj: kurva se). Mozda jer je bio previse mlad i jer je uzivao podrsku previse jakog.
Jerinenstadt :: | Tako nije mislila i koaliciona vlada Hrebeljanovic-Kotromanic-Brankovic-Palizna-Dubrovcani a verujem i ostali posto je bio u ratu sa svima manje-vise |
Skoro sa svima njima... Hahaha! Palizna!
shane91 :: | Citat:
Никола и Лазар су се састали на договореном и отпочели разговор.Током преговора су се жупанови људи дочепали сакривеног оружја и кренули у напад,а самом Николи је дотурен бодеж којим је он напао кнеза Лазара заривши му оштрицу у груди.На лицу места су страдали двојица лазаревих пратилаца,после чега су Никола и његови људи кренули у потеру за преосталом тројицом,сматрајући да је и Лазар мртав.Нешто даље су у снежном смету стигли и убили Михајла Давидовића и Жарка Мерешића.Међутим Лазара је сигурне смрти спасао велики златни крст који је носио испод одеће,који је спречио да га сечиво прободе,тако да га је оно само посекло,тешко га ранивши.Узбуњен виком,на поприште састанка је стигао лазарев паж,који је нешто даље чувао коње, и подигао тешко рањеног кнеза Лазара на коња и спасао сигурне смрти. |
Fajfrica citaj tek kad zaista naucis nesto. Jedan iskren savet. Covek je idiot.
miloche :: | dobar je bio dok je jurio onu udovicu. kad se namerio na jaèe, e onda nije dobro proŔao.
kaže da je njegov spor sa lazarom od kada se care lazo povukao iz bitke na kosovu. bitke izmeðu srba. znate li da je srednjevekovno užice prva promaŔena investicija u srba! kada sam ranije èitao onog nastasijeviæa ja sam župana zamiŔljao kao nekog zajedljivog starca, a u stvari nikola je bio mlad èovek.
odakle im to ime Altoman? zvuèi maðarski. |
Nije dobro prosao onda kad je izgubio zastitu mnogo jaceg od sebe i svih iz okolice. A o toj bici nas obavestava vazda dobro informisani Orbini. Pa, zato ti ja kazem da se Nastasijevic, Mijatovic, Fajfric i slicni citaju sa nekim predznanjem. Samo ti kovi u zvezde romanticarsku skolu posle. Altoman je verovatno sasko ime.
A sta si hteo da kazes za Uzice?
Rezime: Altomanovica ne bih stavio na jednu ovakvu listu nikad, iako ga iz nekog nepoznatog razloga gotivim vrlo. Nista nije uradio da bi se smatrao velicinom, niti se neko duze vreme zadrzao u istoriji. Najverovatnije je umro slep u jednom Lazarevom manastiru nadzivevsi ga. _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Sre Feb 11, 2009 7:25 am Naslov: |
|
|
Koliko je on mogao da ima godina kad su ga potukli saveznici? Cenim da nije imao vise od 3 banke.
Hanibale verovatno da Palizna nije imao nikakve veze sa njim ali je meni jako draga osoba, tako da sam ga naveo u listi Posle ispada da ne volim Hrvate a bilo je cool likova medju njima  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sre Feb 11, 2009 5:54 pm Naslov: |
|
|
Citat: | A sta si hteo da kazes za Uzice? |
èitao sam knjigu od Marka Popoviæa o Užicu. ispada da taj grad od osnivanja do konaènog ruŔenja nije izdržao niti jednu opsadu. možda zato Ŕto je sagraðen na brdu koje je niže od okolnih brda.
Citat: | Fajfrica citaj tek kad zaista naucis nesto. Jedan iskren savet. Covek je idiot. |
idi bre hanibale. èovek je napisao viŔe knjiga. nemoj tako. _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Sre Feb 11, 2009 6:39 pm Naslov: |
|
|
Pa, i ja mogu da prepisujem Orbinija i slicne budale. I to me nece uciniti istoricarem.
Mnjeh... Uzice. Nit je neki grad, nit je imao ko da ga brani, niti ko da ga napada poseban do Turaka. Posteno.
Ali da ne skrecemo vise... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sre Feb 11, 2009 8:33 pm Naslov: |
|
|
joŔ par ispita i diplomski æe te uèiniti istorièarem.
ne odbacuj (apriori) nego (unakrsno) uporeưuj. _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|