|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Verujete li da postoji Bog? |
Da |
|
65% |
[ 30 ] |
Ne |
|
21% |
[ 10 ] |
Ne zanima me, mrzi me da razmisljam, bla, truc... |
|
13% |
[ 6 ] |
|
Ukupno Glasova : 46 |
|
Autor |
Poruka |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Čet Avg 27, 2009 9:05 am Naslov: |
|
|
Pre ce biti da je rasprava o tome kako je ta visa sila stvorila svet, odnostno, koliko je ovaj svet star. Dinosaurusi anyone? _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Čet Avg 27, 2009 10:25 am Naslov: |
|
|
Citat: | Dinosaurusi anyone? |
PoÅ”to Ćuka viÅ”e ne dolazi na ovaj forum slobodno mogu da kažem:
Neko me je zvao?
Ne mogu ja ozbiljno na ovu temu, al' nikako. Evo neæu viŔe ovde da ulazim, majke mi .
EDIT: U stvari mogu...dok god popa Daèu zovu božiji izaslanik ili kako veæ...i da postoji taj Bog mnooogo je degradiran u mojim oèima. _________________ Govorim tiho i nosim oklagiju sa sobom.
"Dobar dan tetka Lepa"
-"Sine 'se nosish u pizdu materinu i ti i tvoje dobar dan"
Munje |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Čet Avg 27, 2009 11:50 am Naslov: |
|
|
Lepljiva :: |
EDIT: U stvari mogu...dok god popa Daèu zovu božiji izaslanik ili kako veæ...i da postoji taj Bog mnooogo je degradiran u mojim oèima. |
Edit: Lepljiva udaj se za mene! P.S. Mladje sladje  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Čet Avg 27, 2009 3:53 pm Naslov: |
|
|
I kako da covek koga je pomenuti pop Daca krstio bude pravi vernik? (Prozivam sam sebe...)
Mislim da smo bas o tome poceli raspravu, Lorde, samo sto mladi kolega ima preca posla nego da prati teme na kojima pise (iako tvrdi suprotno).
Elem, ne mogu da budem stoprocentan sledbenik bilo koje religije koja mi na osnovu trtljanja nekih napusenih staraca, gledanja u zvezde, pasulj i slicnu situ, gatanja ili "vradzbina" tvrdi da je Svet stvoren tad-i-tad u toliko-i-toliko.
Dokazi... Dokazi meni trebaju! -Djura (Kako je propao rokenrol)
A onda Jebeeem, jebeeem!!! _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

|
Poslao: Čet Avg 27, 2009 7:36 pm Naslov: |
|
|
Slepo verovanje u svakojaka prdenija je stvorilo danasnje megareligije, koje su izrazito profitabilne institucije i koje su, poput naftnih tajkuna, opasne po okolinu... Iako im je vrednost dosta opala godinama, i dalje su vredni... necu da kazem respekta... zebnje.
Nasa crkva je nesto drugo (danas). Iako zahteva reviziju, nasa crkva je nesto sto kako-tako drzi ovu raspasanu bandu skupa da se ne poubijamo bajonetima ("Yebi majku onom sremcu, pi*da mu materina!", "Sta sere onaj Shumadinac?", "Macvansku decu na kolac"... itd). Malo nam je canyon-size razdora, pa jos da syebemo tu crkvu pa da se medjusobno poubijamo oko toga ko kakav akcenat koristi... Katolicka crkva, on the other hand, je jedna zlocinacka institucija koja je direktno odgovorna za smrt desetina miliona ljudi i raznorazne zlocine protiv covecnost i protiv zdravog razuma. Ako zagledas u osnove Hriscanstva videces da crkva kao institucija nije nesto neophodno da bi covek bio hriscanin... Da je vise Hriscana, a manje pravoslavaca i katolika gde bi nam kraj bio  _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Pet Avg 28, 2009 9:01 am Naslov: |
|
|
Citat: | Lepljiva udaj se za mene! P.S. Mladje sladje |
 _________________ Govorim tiho i nosim oklagiju sa sobom.
"Dobar dan tetka Lepa"
-"Sine 'se nosish u pizdu materinu i ti i tvoje dobar dan"
Munje |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Pet Avg 28, 2009 11:47 am Naslov: |
|
|
Hanibaal :: | Mislim da smo bas o tome poceli raspravu, Lorde, samo sto mladi kolega ima preca posla nego da prati teme na kojima pise (iako tvrdi suprotno). |
Yeah, yeah... Talk to the hand...
Elem, ne kontam u kom pravcu se krece diskusija... Te pricamo o Bogu, te o veri, te o crkvi, te o Jerrijevoj zenidbi... A i ako nesto kontam, to je i vise nego ocigledan komunistièki Ŕkolski sistem... ( lord bi to rekao: jahanje popa anyone ? ) ...Vidite, nama je pop Micko (koji je mene i krstio btw) uzeo za opelo, grubo, 200 DMa (u cenu uracunat drugi pop ( potreban ? ), pet kila ribe (za unucice da se nadje...) i dva kartona kolaca (ne gotivi puno posne...) !), ali, da li to znaci da je Bog ili Crkva ili sta god vec degradirano ? Ja bih rekao ne... Prosto, stvari se ne mogu uopstavati... Iz mog ugla gledanja, ti popovi, uprkos tome sto znaju koliko treba da je sveta njihova duznost, takvim ponasanjem sami sebi "kopaju grob"... I da, zamalo da zaboravim, Micko mi je i veroucitelj... A kad on ima negde lep parastos ( da ne kazem gozbu ), tu je njegova æer`a (inaèe profesor srpskog jezika... but, who cares ? )...
P.S.
lord.trax :: | "Macvansku decu na kolac"... |
Glasam za ovo... _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
natasa vujovic NAXINA THE GREAT

Pridruio: 16 Apr 2008 Poruke: 827 Lokacija: ovde sam bre
|
Poslao: Ned Okt 11, 2009 3:10 pm Naslov: |
|
|
Budite realni pa ne mojte da generalizujete stvari i da sve trpate u isti kos.Drugo na stranu to kakva su vasa iskustva sa nadleznim svestenicima,crkva je mnogo bitnija i starija od njih bila je tu mnoge pre njih a bice i mnogo posle.Ako vam se ide u crkvu idite tamo zbog sluzbe i sebe a ne zbog nekog drugog.Kao zadnje i najbitnije za ovaj deo price kad sutra budete otisli *gore* niko nece da vas pita sta je radio vas komsija nego ce svako da odgovara za sebe i svoj zivot i dela. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Ned Okt 11, 2009 8:24 pm Naslov: |
|
|
Da, ali kako zaobici popove ako si vernik? Ako hoces da se rodis, krstis, slavis, umres, moras da zoves nekoga od njih (cesto i sami dolaze; sad prate sve, te stvari su im najveci izvor prihoda)!
Ja se ne brinem za sebe kad odem gore/dole, znam sta sam radio i radim. A oni??? I pusti te price o starosti crkve... Bilo je religija koje su i duze trajale, pa se sad rekonstruisu sa zapisa... Crkva (bilo koja) samo manipulise narodom. A nasa se mnogo osilila... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
natasa vujovic NAXINA THE GREAT

Pridruio: 16 Apr 2008 Poruke: 827 Lokacija: ovde sam bre
|
Poslao: Pon Okt 12, 2009 9:56 pm Naslov: |
|
|
Ma ne ulazim ja u to da ste vi u pravu ili niste vi te popove znate bolje od mene vi zivite sa njima ja samo kazem da crkva nisu ni Micko,ni Momcilo ,ni Daca niti mene interesuje ko je tamo ja znam zasta sam posla i zasta sam dosla.
I sta si se napovrzo na mene Hani mesto da se obradujes sto me davno nije bilo ti bi samo da se svadjas  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Pon Okt 12, 2009 11:29 pm Naslov: |
|
|
Ja se jesam obradovao. Ceo dan smo komsa i ja krpili rupu sto sam je probio na plafonu kad sam ripio u vis od srece.
Nego, pusti ti Micka, Momcila i ostalu "to je moj mali porok" ekipu... Naravno da niko ne generalizuje stvar, ali cinjenice su cinjenice. Stariji forumasi (javi se teta Lepa) se verovatno secaju popa koji je krstom otvarao pivo ispred prodavnice... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

|
Poslao: Uto Okt 13, 2009 12:44 am Naslov: |
|
|
Jbg, valja za nase svestenstvo izmisliti Swiss Army Cross, pa da ljudima pomazu i prakticno. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Uto Okt 13, 2009 8:12 am Naslov: |
|
|
Лично знам Мицка и Момчила, знам да су добри људи. не знам шта очекујете од њих? И Раде Косовац, мој Пејовачки свештеник (премда га не знам лично), ми изгледа професионално.
на мојој скали службеника, заузимају високо место, што би јерри реко одмах до Микијеве секретарице, а високо изнад разних бирократа од шумске секције до школа и здравства. _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
zvoncica Amazonka

Pridruio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Uto Okt 13, 2009 4:01 pm Naslov: |
|
|
Hanibaal :: | Da, ali kako zaobici popove ako si vernik? Ako hoces da se rodis, krstis, slavis, umres, moras da zoves nekoga od njih (cesto i sami dolaze; sad prate sve, te stvari su im najveci izvor prihoda)!
Ja se ne brinem za sebe kad odem gore/dole, znam sta sam radio i radim. A oni??? I pusti te price o starosti crkve... Bilo je religija koje su i duze trajale, pa se sad rekonstruisu sa zapisa... Crkva (bilo koja) samo manipulise narodom. A nasa se mnogo osilila... |
Opa...ode Hani u rodnu veru...
http://www.youtube.com/watch?v=UP92jh5IJHA&feature=related _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Uto Okt 13, 2009 9:58 pm Naslov: |
|
|
Pa, zasto da ne?
Mislim, ne vidim zasto bi mi neko smetao zato sto ima drukcije verovanje od mene. A zasto bi bilo cudno da neko veruje u Peruna ili Dazboga, Vakandu ili Pticu Groma, Tutatisa, Jupitera ili na kraju krajeva i Kroma???
Ako Bog i postoji, mi nikako sa sigurnoscu ne mozemo znati kakav je on. I nikako ne dozvoljavam raznim Dacama, Mickima i Momcilima da me o njemu uce. Narocito sto se ocigledno ne pridrzavaju onoga sto propovedaju.
-Molis se svom bogu?
-Da...
Kako se zove?
-Krom. _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|