Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
live kupačica

Pridruio: 03 Nov 2007 Poruke: 1364 Lokacija: Trstenik
|
Poslao: Čet Jan 24, 2008 7:18 pm Naslov: ABORTUS KAO UBISTVO... |
|
|
Abortus je nameran ili spontan prekid trudnoæe. U naŔoj sredini pod abortusom èeŔæe se podrazumeva samo namerni, željeni prekid trudnoæe. Pitanje izazvanog abortusa je veoma osetljiva tema, ali i problem èiji se znaèaj nikako ne može zanemariti. Poznato je da je u naŔoj zemlji veæ viŔe godina broj izvrŔenih abortusa u stalnom porastu ... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Čet Jan 24, 2008 8:28 pm Naslov: |
|
|
Ovaj... jeste pitanje za diskusiju, i to kako. Ja sam za, ali.... Trebalo je prvo vaspitati naciju da do toga ne dodje, a ne ovako samo daj uslugu. Jok, trebali i da dele karamel bombone ovim klinkama od 15 leta. _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grad moje mladosti Sanjalica

Pridruio: 13 Mar 2006 Poruke: 1914
|
Poslao: Čet Jan 24, 2008 10:25 pm Naslov: |
|
|
Zanimljiva tema...U nekim situacijama ne opravdavam abortus dok sa druge strane postoje nezeljene trudnoce nastale silovanjem...ili ako je majcin zivot u pitanju-tu je vec potrebno intervenisati. _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
al' ne mozes mi nista, smejem se,
nadji sretne misli kao Petar Pan,
leteti je lako kad si bezbrizan,
ma dodaj malo boje u ovaj sivi dan,
pogledaj u nebo, nisi vise sam." |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Čet Jan 24, 2008 11:11 pm Naslov: |
|
|
Lord ce reci, sto je pricao i ranije:
Ako je neophodan zbog zdravlja trudnice ili bebe onda je opravdano. Trudnica ce lakse podneti gubitak ako se spreci razvice, nego da dete umre posle porodjaja. Takodje je, kod silovanja i incesta, abortiranje opravdano.
S' druge strane, abortus od sile nije opravdan ni s' jedne strane. Zato se protivim tome. Ako je zena (devojka) stupila svojevoljno u sexualni odnos sa muskarcem, automatski rizikuje da ostane trudna, s' toga o tome treba da razmislja pre odnosa, a ne posto zatrudni. Takav abortus je ravan ubistvu. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Genie Vesnik proleća

Pridruio: 15 Jul 2007 Poruke: 2900 Lokacija: Planeta Zemlja
|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 12:04 am Naslov: |
|
|
lord.trax :: | Lord ce reci, sto je pricao i ranije:
Ako je neophodan zbog zdravlja trudnice ili bebe onda je opravdano. Trudnica ce lakse podneti gubitak ako se spreci razvice, nego da dete umre posle porodjaja. Takodje je, kod silovanja i incesta, abortiranje opravdano.
S' druge strane, abortus od sile nije opravdan ni s' jedne strane. Zato se protivim tome. Ako je zena (devojka) stupila svojevoljno u sexualni odnos sa muskarcem, automatski rizikuje da ostane trudna, s' toga o tome treba da razmislja pre odnosa, a ne posto zatrudni. Takav abortus je ravan ubistvu. |
 _________________ be, was/were, been |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Genie Vesnik proleća

|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 12:12 am Naslov: |
|
|
lord.trax :: | Ako je zena (devojka) stupila svojevoljno u sexualni odnos sa muskarcem, automatski rizikuje da ostane trudna, s' toga o tome treba da razmislja pre odnosa, a ne posto zatrudni. |
I zena i muskarac treba da se ponasaju zrelo i odgovorno kako ne bi doslo do nezeljene trudnoce. _________________ be, was/were, been |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Maxmilijan Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 06 Jul 2006 Poruke: 1095 Lokacija: Hell
|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 12:15 am Naslov: |
|
|
Bigaje,teska tema!!!Slazem se da ako je trudnoca izazvana nasilnicki treba je prekinuti na vreme!!!Medjutim,nekad se i sranja desavaju pa mora da se prekine!!!Moraju ljudi da se nauce da navucu kondom!!!Onda ne bi bilo cimanja!!!Svi kazu lepse je bez kondoma!!!Ja kazem nikad,nemam o cemu da razmisljam!!!Onda trpam i ne vadim!!! _________________ "One, two, Freddyās coming for you.Three, four, better lock your door.Five, six, grab your crucifix.Seven, eight, gonna stay up late.Nine, ten, never sleep again.ā |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 12:21 am Naslov: |
|
|
Vec sam reko, i muskarac i zena su jednako odgovorni za to, ako se dogodi. Mozda se necete sloziti samnom, ali cesce sama zena donosi odluku da abortira pre nego sto konsultuje muskarca. Sve u svemu, za mene je to zlocin. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grad moje mladosti Sanjalica

Pridruio: 13 Mar 2006 Poruke: 1914
|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 12:56 am Naslov: |
|
|
Naravno da je zlocin...
Takodje je glupost,a nisam navela u prethodnoj poruci,naime cula sam ovde pricu o abortusu(izvrsen je jos 2000.godine) zbog finansijske situacije.To tek ne mogu da shvatim-muz i zena koji imaju vec dvoje dece,odlucili se za abortus treceg zbog finansijske situacije...ajde molim te...Svajcarci su im teskom mukom odobrili sto me je veoma zacudilo. _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
al' ne mozes mi nista, smejem se,
nadji sretne misli kao Petar Pan,
leteti je lako kad si bezbrizan,
ma dodaj malo boje u ovaj sivi dan,
pogledaj u nebo, nisi vise sam." |
|
Nazad na vrh |
|
 |
betelgez Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 20 Dec 2007 Poruke: 1306 Lokacija: Nis
|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 4:15 am Naslov: |
|
|
Ako je abortus ubistvo, onda je drnjkanje genocid. _________________
stellar-mass black holes in red, intermediate-mass black holes in purple, supermassive black holes in blue |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 4:39 am Naslov: |
|
|
Kad neko ovo napise, imam autoresponce:
Kad bih imao jogurt, nebih jeo suv hleb. (ko razume shvatice) _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Genie Vesnik proleća

|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 1:57 pm Naslov: |
|
|
betelgez :: | Ako je abortus ubistvo, onda je drnjkanje genocid. |
"Idu dva mrava ulicom; na jednog padne kamen a drugi se zvao Djordje."
Covjece, postoji razlika izmedju oplodjene jajne celije i obicnih spermatozoida. _________________ be, was/were, been |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 5:20 pm Naslov: |
|
|
lord.trax :: | Mozda se necete sloziti samnom, ali cesce sama zena donosi odluku da abortira pre nego sto konsultuje muskarca. |
Naravno da se neæemo složiti. _________________ Govorim tiho i nosim oklagiju sa sobom.
"Dobar dan tetka Lepa"
-"Sine 'se nosish u pizdu materinu i ti i tvoje dobar dan"
Munje |
|
Nazad na vrh |
|
 |
coldman Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 26 Feb 2007 Poruke: 960
|
Poslao: Pet Jan 25, 2008 10:29 pm Naslov: |
|
|
Ja se slazem, a sad s kime... Pa... Sa svakime po malo... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
betelgez Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 20 Dec 2007 Poruke: 1306 Lokacija: Nis
|
Poslao: Sub Jan 26, 2008 4:51 pm Naslov: |
|
|
Genie :: | betelgez :: | Ako je abortus ubistvo, onda je drnjkanje genocid. |
"Idu dva mrava ulicom; na jednog padne kamen a drugi se zvao Djordje."
Covjece, postoji razlika izmedju oplodjene jajne celije i obicnih spermatozoida. |
nisam ja idiot da to ne znam, ali i ova tema je mnogo glupa iz mnogo razloga. sta treba da kazu devojke koje su silovane ili u nenormalnim porodicama ih otac zlostavljai ostnu u drugom stanju ili im je momak idiot pa ga boli patofna da vodi racuna ili prezervativ pukne ili..........................., ima mnogo razloga zbog kojih je abortus pozeljan, da ne kazem neophodan. to je jedino kad se jave genecke mutacije koje se registruju kod uzimanja plodove vodice. sta cemo tada raditi. tema je retardirana i nije sve naglaseno. _________________
stellar-mass black holes in red, intermediate-mass black holes in purple, supermassive black holes in blue |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|