Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Da li treba dozvoliti Vrnjackoj Banji da korsisti nasu deponiju? |
Da |
|
36% |
[ 4 ] |
Ne |
|
63% |
[ 7 ] |
|
Ukupno Glasova : 11 |
|
Autor |
Poruka |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pet Mar 27, 2009 7:06 pm Naslov: Deponija |
|
|
Kao sto Sasa rece...
sasha966 :: | Za sve vas ima jedno pitanje: Da li bi ste dozvolili Vrnjackoj Banji da, naravno za lepe pare, odlaze svoje smece na nasu, Trstenicku, deponiju? |
Ja otvoreno kazem NE. Dok me ne ubede u suprotno. Cekam... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Pet Mar 27, 2009 7:44 pm Naslov: |
|
|
Glasao za Ne ! _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Pet Mar 27, 2009 9:35 pm Naslov: |
|
|
DA .
Kakav je otpad u pitanju? (turistiĆØki a)
Koliko para je u pitanju? _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
sasha966 TS kompjuteras

Pridruio: 07 Dec 2008 Poruke: 200 Lokacija: TRSTENIK
|
Poslao: Pet Mar 27, 2009 10:14 pm Naslov: |
|
|
Potrebno je stvar sagledati i ekonomski a ne samo kao rivalitet izmedju Trstenika i Vrnjacke Banje!
Ja sam ZA ako je stvar isplativa. Koliko je to para dovoljno da bi bilo isplativo? Kazu da imaju otpada-komunalnog-50m3 dnevno!
Da li je 1.000din/m3 pristojna cifra? To je 50.000din/dnevno! Ili 1.500.000din/mesecno! Ili 18.000.000din/godisnje! Mi te pare nemamo ni za pola godine za ceo Trstenik! Naravno, pare bi morale da se i ulazu u deponiju a ne samo da se rasporedjuju izmedju radnika kao plate! Ako mozemo da zajedno sa Vrnjackom Banjom da konkurisemo i za zajednicki projekat, npr. oko reciklaze neke vrste otpada zasto da ne!
Sta ako nas neko natera, npr. novi zakon o upravljanju otpadom, da moramo da primimo sav taj otpad za mnogo manje pare od onih koje bi mogli da dobijemo sada pregovorima? Moj odgovor sada je DA! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Pet Mar 27, 2009 11:48 pm Naslov: |
|
|
U sustini nije to losa ideja... Ali, da se ne desi da za pet-deset godina Trstenik nema gde da odlaze otpad... Mislim da je rivalitet tu sekundarna stvar... _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Sub Mar 28, 2009 12:10 am Naslov: |
|
|
Citat: | Ali, da se ne desi da za pet-deset godina Trstenik nema gde da odlaze otpad |
to je ono.
koji je kapacitet naŔe deponije? _________________ http://www.jeriningrad.org.rs |
|
Nazad na vrh |
|
 |
mira Nadzornik

Pridruio: 06 Okt 2005 Poruke: 451 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Sub Mar 28, 2009 12:30 am Naslov: |
|
|
ja sam za iz prostog razloga v. banja odlaze otpad uzvodno od naseg izvorista _________________ trstenik je moj izbor |
|
Nazad na vrh |
|
 |
zvoncica Amazonka

Pridruio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Sub Mar 28, 2009 11:37 am Naslov: |
|
|
miloche :: | Citat: | Ali, da se ne desi da za pet-deset godina Trstenik nema gde da odlaze otpad |
to je ono.
koji je kapacitet naŔe deponije? |
Izgleda, nikakav...obratiti pažnju na str.3, Situacioni plan podruèja...
Jedino ako ovo nije napisano tek da bi se neŔto napisalo...
http://www.scribd.com/doc/1739343/ekoloki-menadment-odlaganje-smeca-u-opstini-Trstenik _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
sasha966 TS kompjuteras

|
Poslao: Sub Mar 28, 2009 11:21 pm Naslov: |
|
|
Mira je u pravu. Oni svoj otpad odlazu trenutno po njivama a sutra ce mozda i u reku. Naravno, uzvodno od naseg izvorista!
Sto se tice deponije, ona ima svoj vek trajanja i on bi se ovim odlaganjem smanjio. Ali, ako bi se pocelo sa reciklazom na samoj deponiji vek ne bi bio ovakav kakav je sada predvidjen. A za nova ulaganja potrebne su pare koje Trstenik, izgleda, nikad nema dovoljno dok ne bude potencijalna katastrofa. Treba misliti malo dalje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pon Mar 30, 2009 6:38 am Naslov: |
|
|
Bolje je uzeti kintu od Banjcana nego nametnuti dodatne namete nama. Cuo sam da posle prosirenja na teritoriju Grabovca sledi i uzurpacija groblja, pa bih molio Direktora da potvrdi tu informaciju(ili demantuje) _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
sasha966 TS kompjuteras

|
Poslao: Pon Mar 30, 2009 3:47 pm Naslov: |
|
|
Jeri,
ne znam o kakvoj uzurpaciji groblja je rec? Ako ja ne znam, odakle je onda taj trac? Samo da ne ispadne kako ja sirim traceve! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Aleksandar Pejèiæ TS novinar

Pridruio: 03 Dec 2008 Poruke: 99
|
Poslao: Pon Mar 30, 2009 8:21 pm Naslov: |
|
|
Živeo sam u Vrnjaèkoj Banji i znam kako razmiŔljaju . Za most u Ugljarevu su nam namerno smestili i otvorili ga oni iako je na teritoriji naŔe opŔtine i tako izdigli tadaŔnjeg predsednika opŔtine . I tada su prièali kako jedva èekaju da svoje ðubre donose kod nas jer ga neæe na svojoj teritoriji . A neæe moæi uvek da preko ministarstva odlažu da prave deponiju u svom dvoriŔtu . |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
Poslao: Uto Mar 31, 2009 7:06 am Naslov: |
|
|
Prica se da ce JKP"Komstan" preuzeti grabovacko groblje. Preuzeti znaci "plati pa se sa`ranjuj". _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
zvoncica Amazonka

Pridruio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Uto Mar 31, 2009 7:52 am Naslov: |
|
|
[quote="Jerinenstadt"]Prica se da ce JKP"Komstan" preuzeti grabovacko groblje. Preuzeti znaci "plati pa se sa`ranjuj".[/quote]
A Ŕta je tu problem...?  _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

|
Poslao: Uto Mar 31, 2009 8:17 am Naslov: |
|
|
Zato sto Grabovac nije na teritoriji MZ Trstenik  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|