|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeæu temu |
Autor |
Poruka |
mobg381 Dosljak

Pridružio: 10 Jun 2009 Poruke: 1
|
Poslao: Uto Jun 16, 2009 9:05 am Naslov: Prodaja "suvenira" ispred manastira Ljubostinja |
|
|
Недавно, тачније 6. јуна са једном групом туриста био сам у посети манаастиру Лјубостинја. Нећу да говорим о лепотама манастира.....
Морам рећи да смо сви из групе били шокирани сценом испред манастира! Како је могуће да се испред манастира, уместо сувенира верског садржаја или сувенира из тог краја, продају БЕЈЗБОЛ ПАЛИЦЕ, БОКСЕРИ, НОЖЕВИ-СКАКАВЦИ.....!? Жалосно, али истинито.... Још само да чујете коментаре тих продаваца о монахињама....!!!!! Људи, нисмо веровали да се то дешава!
Питамо се, од куда право руководству општине, па и народу који сада живи на том подручју, да на тако безочан начин деградирају нешто што је баштина свеколиког српског народа!!! Еееееј браћо, размислите о томе! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
zvoncica Amazonka

Pridružio: 18 Maj 2006 Poruke: 1393
|
Poslao: Uto Jun 16, 2009 10:36 am Naslov: |
|
|
Ponuda i potražnja...
Å alu na stranu, pitanje treba uputiti TOTSa...
Ali, dok god i ta organizacija bude deo koalicione pite savijaèe, stanje æe biti nepromenjeno...direktori se menjaju po politièkoj liniji, bitno im je da stižu plate iz opštinskog budžeta, a da se sami potrude i nešto zarade, e, to je veæ teži sluèaj...
O tome da treba da se bave delatnošæu zbog koje je TO osnovana i ne razmišljaju.
Doduše, pitanje je da li sadašnja direktorka, kadar SPOa može sve da postigne...mislimmm, da radi u TO, a istovremeno i u privatnoj turistièkoj agenciji...samo kod nas se na dve stolice sedeti može...  _________________ Alisa vise ne glasa ovde... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridružio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Uto Jun 16, 2009 12:21 pm Naslov: |
|
|
Nije to vezano samo za Ljubostinju. Recimo, ja sam jedne godine isao u manastir Manasija, ispred koga je jedan moj drug kupio machetu sa sve futrolom. Na kraj tome mora da stane murija. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Uto Jun 16, 2009 1:22 pm Naslov: |
|
|
Neka me ispravi neko ako nisam u pravu, ali sam, èini mi se, pre par godina èula da ljudi koji prodaju "suvenire" ispred manastira plaæaju kvitu manastirskoj upravi(tako li se to zove ).
Izvinjavam se unapred ako moja informacija nije taèna!  _________________ Govorim tiho i nosim oklagiju sa sobom.
"Dobar dan tetka Lepa"
-"Sine 'se nosish u pizdu materinu i ti i tvoje dobar dan"
Munje |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridružio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Uto Jun 16, 2009 2:02 pm Naslov: |
|
|
Dosta paroha se bavi privrednim kriminalom, ti skakavci su vise za pocetnike u poslu  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Ciroza Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 06 Okt 2005 Poruke: 832 Lokacija: Trstenik
|
Poslao: Sub Jun 20, 2009 11:34 pm Naslov: |
|
|
Normalna praksa je da izdavac ima pravo VETO-a, ako se ponasanje osoblja ili priroda robe ne svidja izdavacu; ili dovidjenja na licu mesta, ili "ovo je zadnji put"... sve zavisi kako je unapred stavljeno u ugovor.
Obicno se svi uslovi naglase (buka, djubre, povrsina, visina, duzina ugovora, sta sme/sta ne sme) u ugovor, i to da ako prodavac bilo kako prekrsi pravila, istog trenutka se raskida taj ugovor i on dobija sut kartu bez nadoknade... Ako izdavac ulozi VETO, moze sa nadoknadom, moze bez, opet, kako god je ugovoreno.
Svako pravilo je besmisleno ako ne postoji kazna za njegovo rusenje. Svaki ugovor treba da stiti obe strane i da odkloni sve moguce nejasnoce unapred.
Posle ovolike moje legalne lekcije, nadam se da manastir ima ugovor, insistira na potpisivanju istog i da neko proverava prodavce (iako je malo neobicno, kome jos pada na pamet da prevari manastir... ali...)
Slazem se da tak'e gluposti ni slucajno ne treba prodavati tu. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
mira Nadzornik

Pridružio: 06 Okt 2005 Poruke: 451 Lokacija: trstenik
|
Poslao: Sre Jun 24, 2009 6:13 pm Naslov: |
|
|
prodavci suvenira dobijaju dozvolu od opstine kao i na svakoj drugoj tezgi. ne prodaju prigodan sadrzaj zato sto imaju zabranu od manastira koji jedini imaju pravo da prodaju suvenire sa oznakom manastira, nalaze se na necrkvenom zemljistu, a sadrzaj je onaj koji se kupuje...
bez komentara _________________ trstenik je moj izbor |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Ciroza Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 06 Okt 2005 Poruke: 832 Lokacija: Trstenik
|
Poslao: Sre Jun 24, 2009 10:32 pm Naslov: |
|
|
I ja se izvinjavam, raspricao sam se bezveze, znaci informacija nije tacna.
U sustini, tako i treba da bude, sto da dodje neki sulejman da prodaje manastirske suvenire, i sl... A za vrstu robe, svi se slazemo. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|