|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
Perseus TS novinar

Pridruio: 15 Okt 2007 Poruke: 80 Lokacija: Mongolija
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 1:15 pm Naslov: Poginuo pevac Tose Proeski |
|
|
POGINUO TOÅ E PROESKI
DRUÅ TVO - HRONIKA - Utorak, Oktobar 16, 2007 14:05
tose Makedonski pevaè ToŔe Proeski [26] poginuo je jutros u saobraæajnoj nesreæi koja se dogodila na podruèju Nove GradiŔke, javljaju hrvatski mediji.
Nesreæa se dogodila na autoputu A3 Zagreb - Lipovac, na deonici izmeðu Lužana i Nove GradiŔke, u smeru Zagreba, kada se terensko vozilo, u kome se nalazio Proeski sa joŔ dvoje ljudi, sudarilo sa kamionom italijanskih tablica, javila je Hrvatska televizija.
Vozilo je zatim udarilo u srediŔnju zaŔtitnu ogradu autoputa i zavrŔilo u jarku. Proeski je poginuo na licu mesta, a vozaè automobila Georgij Georgijevski i menadžerka Ljiljana Petroviæ teŔko su povreðeni.
Uzroci nesreæe se joŔ ne znaju, a policija obavlja uviðaj zbog èega je saobraæaj na toj deonici puta otežan.
U Makedoniji æe u sredu, 17. oktobra, biti dan žalosti povodom smrti pevaèa ToŔe Proeskog, odluèila je makedonska vlada.
Proeski je bio jedan od najpopularnijih pevaèa na prostorima bivŔe Jugoslavije. Muzièku karijeru zapoèeo je nastupom na festivalu Melfest 1997, a popularnost je stekao pesmama 'Pusti me', koju je snimio iste godine, i 'Ostani do kraj' iz 1998.
Bio je predstavnik Makedonije za pesmu Evrovizije 2004. u Istanbulu, gde je osvojio 14. mesto sa pesmom 'Life'. Iste godine je imenovan za regionalnog ambasadora dobre volje UNICEF-a, a tim povodom je snimio pesmu 'Za ovoj svet' [makedonsku verziju] i 'This World ' [englesku verziju].
Izdao je sedam albuma, od kojih se 'Po tebe' [ili 'Pratim te', kako se zove srpska verzija tog albuma] smatra jednim od najuspeŔnijih albuma balkanske muzièke scene. Singlovi sa tog albuma mesecima su se nalazili na najviŔim mestima muzièkih top lista u Makedoniji, Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.
Poslednji album Proeskog 'Igra bez granica' izaŔao je ove godine u avgustu. Album je proŔlog meseca promovisan i u Beogradu, kada je saopŔteno da je za samo mesec i po dana ostvario 'zlatni tiraž' u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji.
Proeski je saraưivao i sa mnogim poznatim imenima kao Å”to su Grigor Koprov, Fibus, Željko JoksimoviƦ, Leontina, Marina TucakoviƦ, Bora Ćorba, Miro Buljan, Antonija Å ola i dr.
DovrÅ”avao je i studije MuziĆØke akademije u Skoplju. Njegovim najveƦim hitom smatra se pesma 'Ćija si', sa kojom je pobedio na Beoviziji 2003, a ostaƦe upamƦen i po pesmama 'Srce nije kamen', 'Ko ti to grize obraze', 'Volim osmijeh tvoj' i drugima.
(nazad - [èitanja: 20062] - Ŕtampa ) |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 2:37 pm Naslov: |
|
|
Greota baÅ”, em mlad em je lepo pevao. 
Poslednji izmenio Lepljiva dana Uto Okt 16, 2007 5:25 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh |
|
 |
ivana TS novinar

Pridruio: 16 Sep 2007 Poruke: 64
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 4:51 pm Naslov: |
|
|
Neka mu je laka zemlja i vecna slava!
Jutros kad sam procitala,sokirala sam se!Velika steta!!! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Genie Vesnik proleća

Pridruio: 15 Jul 2007 Poruke: 2900 Lokacija: Planeta Zemlja
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 5:59 pm Naslov: |
|
|
 _________________ be, was/were, been |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grad moje mladosti Sanjalica

Pridruio: 13 Mar 2006 Poruke: 1914
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 6:47 pm Naslov: |
|
|
Nisam mogla da verujem jutros kad sam cula.Jadan,imao je samo 26 godina.
Neka mu je laka zemlja. _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
al' ne mozes mi nista, smejem se,
nadji sretne misli kao Petar Pan,
leteti je lako kad si bezbrizan,
ma dodaj malo boje u ovaj sivi dan,
pogledaj u nebo, nisi vise sam." |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
nightwalker Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 22 Mar 2007 Poruke: 651 Lokacija: ts-bg
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 9:24 pm Naslov: |
|
|
Ŕta samo ga žene žale?
nisam neŔto baŔ sluŔala (tj. volela) njegove pesme, ali mi žao èoveka...
 _________________ Yami ni madoishi awarena kage yo,
Hito wo kizutsuke otoshimete,
Tsumi ni oboreshi gou no karma,
Ippen, shindemiru? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grad moje mladosti Sanjalica

Pridruio: 13 Mar 2006 Poruke: 1914
|
Poslao: Uto Okt 16, 2007 10:02 pm Naslov: |
|
|
Ja sam slusala al meni je narocito zao zato sto je bio dobar kao covek.Slusala sam njegove intervjue,kolko je samo humanitarnih koncerata odradio... _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
al' ne mozes mi nista, smejem se,
nadji sretne misli kao Petar Pan,
leteti je lako kad si bezbrizan,
ma dodaj malo boje u ovaj sivi dan,
pogledaj u nebo, nisi vise sam." |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Sre Okt 17, 2007 1:49 pm Naslov: |
|
|
RiP _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pet Okt 19, 2007 12:31 am Naslov: |
|
|
Zao mi ga je.
Delovao mi je iskreno. Veseljak. A povrh svega - ambasador dobre volje.
Zvono na telefonu mi je od tog dana Pratim te. Bas mi ga je nesto zao... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
BronX Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 03 Jun 2007 Poruke: 605
|
Poslao: Pon Okt 22, 2007 12:37 am Naslov: |
|
|
Tose je sada medju svojim andjelima,i uveseljava ih kao sto je to nekada cinio za nas!Neka mu je vecna slava i laka crna zemlja! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Pon Okt 22, 2007 12:46 pm Naslov: |
|
|
Razumem da je nekom zao nekoga ali ovo sto rade Makedonci je glupost, velika glupost. Citao sam da oce da ga proglase za Sveca. Sad razumem zasto im niko ne priznaje MPC. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
BronX Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 03 Jun 2007 Poruke: 605
|
Poslao: Pon Okt 22, 2007 10:12 pm Naslov: |
|
|
Bas svasta! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pon Okt 22, 2007 11:23 pm Naslov: |
|
|
Pazi!
Slusam dnevnik (u kujni sam, spremam dorucak) i cujem:"Na zahtev mnogobrojnih obozavatelja i vernika MPC razmatra mogucnost da poginulog pevaca Todora Toseta Proeskog kanonizuje, odn. proglasi za sveca!" A meni vilica u tiganj...
Znaci, ne verujem!!!  _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Perseus TS novinar

Pridruio: 15 Okt 2007 Poruke: 80 Lokacija: Mongolija
|
Poslao: Pon Okt 22, 2007 11:31 pm Naslov: |
|
|
Pa hajde onda da sve tragiĆØno nastradale proglasimo svecima, i da dodamo godini jos 10.000.000 dana da bi svako od njih mogao da dobije svoj dan |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|