Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
coldman Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 26 Feb 2007 Poruke: 960
|
Poslao: Čet Mar 08, 2007 9:49 pm Naslov: Buducnost |
|
|
Ovo smatram kao vrlo interesantnu temu, te stoga postavljam sledeca pitanja: Da li je moguce putovati kroz vreme? Zaviriti u buducnost- da ili ne? Postoji li verovatnoca da ce se zivot na Zemlji zavrsiti upravo gde je i poceo? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

Pridruio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
Poslao: Pet Mar 09, 2007 5:35 am Naslov: |
|
|
Ne. Ne. Da bi imali lepu sadasnjost ne cackajmo po proslosti i buducnosti!!! _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 1:57 pm Naslov: |
|
|
Uuu... Ja bih voleo da zavirim u proslost...
A mozda i ostanem tamo... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 9:28 am Naslov: |
|
|
Ja ne bih mogao bez tehnoloskog napretka. Sve sve al` kompjuter i DVD plejer NE!!! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 3:30 pm Naslov: |
|
|
Ne lupaj da ne mozes bez kompa, neko iz buducnosti ce ti se smejati kako si bio primitivan kada ovo bude citao. E da, postavlja se pitanje da li bi putovanje u proslost uopste uticalo na sadasnje vreme. Eto, da pocnemo od toga. A ova bi tema trebalo da se zove posle 3000-te. Promeni coldman, meni za ljubav!  _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 7:25 pm Naslov: |
|
|
Hanibaal :: | Uuu... Ja bih voleo da zavirim u proslost...
A mozda i ostanem tamo... |
Pa ti i jesi iz proslosti seljo...
Tolko si zaostao da i ne moras da se vracas u proslost...  _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 11:10 pm Naslov: |
|
|
Pa ako je moguce putovati kroz vreme, onda su "putnici" medju nama, zar ne? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Sre Mar 14, 2007 5:36 am Naslov: |
|
|
coldman :: | Pa ako je moguce putovati kroz vreme, onda su "putnici" medju nama, zar ne? |
Mozda je nemoguce videti ih, jer samim tim sto putuju u proslost menjaju strukturu i sastav svog tela i postaju nevidljivi za nasu sadasnjost!!!  _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Sre Mar 14, 2007 10:54 am Naslov: |
|
|
Mozda, a mozda i ne... Kako ces ih ti prepoznati na ulici? Sigurno nece da protrci go sa natpisom: JA SAM IZ BUDUCNOSTI! Mada, bilo je slucajeva, i ko ce u to da poveruje? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Sre Mar 14, 2007 2:00 pm Naslov: |
|
|
Putovati kroz vreme (uslovno receno) je moguce.
Ako bismo bili u stanju da putujemo brze od brzine svetlosti mogli bismo da se vratimo u proslost. Naime, sve informacije putuju sa Zemlje u svim pravcima brzinom svetlosti. (Kao sto mi vidimo svetlost zvezda, a ne znamo da li su se one ugasile; mozda su sve ugasene, a ta informacija jos nije dosla do nas, jer njihova svetlost jos putuje) Ako bismo bili u stanju da putujemo brzinom svetlosti, mogli bismo da prestizemo te informacije i da se vratimo u proslost. Naravno, to bi bilo samo u svojstvu posmatraca, ne bismo mogli da uticemo na dogadjaje i da menjamo istoriju.
Putovanje u buducnost je u ovoj teoriji nemoguce, jer se buducnost nije jos dogodila... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

|
Poslao: Sre Mar 14, 2007 6:22 pm Naslov: |
|
|
Slazem se da se buducnost jos nije dogodila, to je cinjenica. _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Sre Mar 14, 2007 9:46 pm Naslov: |
|
|
pacovdlak :: | Slazem se da se buducnost jos nije dogodila, to je cinjenica. |
Kao sto mi kazemo da se buducnist jos nije dogodila tako i neko u buducnosti kaze isto i da moze da se vrati u proslost ( kod nas ), a ako neko iz buducnosti moze da ( brzinom vecom od brzine svetlosti) se vrati kod nas zasto mi nebi mogli da odemo u buducnost?
Ko razume, shvati ce... _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

|
Poslao: Sre Mar 14, 2007 10:48 pm Naslov: |
|
|
Stani, zbunili ste me. Moguce je putovati u buducnost, i to brzinom svetlosti. Jer vreme pri takvim brzinama sporije tece za onog sto putuje tom brzinom. E sada je cinjenica da je to karta u jednom pravcu. E ovo je zaista istina! _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Čet Mar 15, 2007 12:29 am Naslov: |
|
|
Ali, ne mora da znaci da bi putnik kroz vremeplov mogao da bude samo posmatrac i da ne moze da utice na istoriju! Evo primera: Neka teroristicka organizacija je preuzela(kobajagi) tehnologiju i ima mogucnost da kontrolise vremeplov, pa posalje u stari vek svoje ratnike sa savremenim(po njih) naoruzanjem i na taj nacn resi bitku u neciju korist, a onda se to prenosi kao legenda da su bogovi sisli s neba(citaj:dosli iz vremeplova, nekog portala) i pomogli u borbi...
E, sta sada mislite o tome? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

|
Poslao: Čet Mar 15, 2007 12:53 pm Naslov: |
|
|
Pa, tu postoji i teorija o paralelnim svetovima...
Postoji sadasnjost, postoji buducnost, postoji proslost... Ali pored toga, postoji jos bezbroj proslosti i buducnosti, jer je svaki trenutak u vremenskom kontinuumu zaseban paralelni svet...
Po toj teoriji, mi zivimo u samo jednom paralelnom svetu i Bog zna da li je to proslost, sadasnjost ili buducnost... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|