Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Pet Jul 06, 2007 2:18 pm Naslov: Komunisti na izborima |
|
|
Polazeæi od odluka svojih organa, ovlaŔæeni predstavnici komunistièkih, radnièkih partija, druŔtvenih organizacija i udruženja graðana, dana 9. juna 2007. godine u Beogradu usvojili su
Koalicioni sporazum
o zajednièkom izlasku na izbore po opŔtinama, gradu Beogradu i AP Vojvodini
u 2007. godini
Ćlan 1.
Ciljevi:
borba protiv eksploatacije èoveka u Srbiji, protiv svih oblika Ŕovinizma, za stvaranje preduslova da stvaraoc zajedno sa drugima odluèuje o svojoj sudbini i prosperitetu svoje zajednice;
objedinjavanjem svih snaga potpisnika ovog sporazuma da se oživotvore i u praksi realizuju glavni ciljevi svih potpisnika;
da bi kao parlamentarne partije mogle viŔe da uèine za obiènog èoveka u Srbiji i da bi efikasnije reŔavale njegove životne probleme i time i same jaèale i razvijale se;
90 posto ciljeva izbornog programa odnosiæe se na reŔavanje problema graðana u opŔtini, gradu Beogradu, AP Vojvodini;
da Jugoslavija i Srbija, na osnovama samoupravljanja, života i rada na principima nacionalne ravnopravnosti, nezavisne politike i antiglobalizma, ostanu trajni dugoroèni ciljevi potpisnika sporazuma.
Ćlan 2.
Potpisnici sporazuma na izborima æe nastupiti pod imenom Komunisti Srbije, stim da se tome doda ime opŔtine, grada Beograda i AP Vojvodine.
Ćlan 3.
U cilju postizanja povoljnih i najboljih izbornih rezultata, koalicija Komunisti Srbije može da stupi u Ŕire koalicije u opŔtini, gradu Beogradu, i AP Vojvodini, o èemu odluèuje koordinaciono telo potpisnika sporazuma.
Koordinaciono telo ĆØine po dva predstavnika svakog od potpisnika ovog sporazuma.
Ćlan 4.
Potpisnici sporazuma æe po opŔtinama, gradu Bepogradu, AP Vojvodini odmah formirati izborne Ŕtabove od najboljih svojih kadrova.
Ćlan 5.
Koordinaciono telo i izborni Ŕtabovi funkcioniŔu i odluèuju po principu konsenzusa, a ako se to ne postigne, tek onda prostom veæinom glasova.
Ćlan 6.
Za sve nivoe predmetnih izbora predavaæe se pune izborne liste (koliko mandata ima u skupŔtinama), poŔtujuæi kriterijume iz zakona o lokanim izborima. Prvi na listi æe biti predstavnik potpisnika koji je najrazvijeniji, najaktivniji u odnosnoj sredini, a nakon toga se naizmenièno reðaju predstavnici svih potpisnika.
Ćlan 7.
Materijalna sredstva za izbore potpisnici sporazuma u odreðenim sredinama obezbeðuju srazmerno kondiciji svoje oragizacije na terenu. U priliv i potroŔnju tih sredstava svaki potpisnik ima pravo javnog uvida i kontrole.
U sluèaju ulaska u odreðenu skupŔtinu, materijalna sredstva koja se dobijaju pripadaju potpisnicima sporazuma u skladu sa osvojenim brojem mandata.
Ćlan 8.
Pre i posle izbora potpisnici koalicionog sporazuma æe uspostaviti svestranu saradnju u svim oblicima koji æe se podsticati i razvijati kroz koordinaciono telo, naroèito na terenu.
Ćlan 9.
Paralelno sa pripremama za izbore struèna tela i predstavnici potpisnika sporazuma radiæe na stvaranju pretpostavki za održavanje kongresa ujedinjenja poptisnika ovog koalicionog sporazuma, o èemu æe odluèiti najviŔi organ svakog od potpisnika.
Ćlan 10.
Da prihvataju ovaj koalicioni sporazum i obavezuju se na njegovo ostvarivanje, potvrðuju svojim potpisom i peèatom sledeæi potpisnici:
Jugoslovenski komunisti
Savez komunista Jugoslavije
Savez komunista Jugoslavije u Srbiji
Nova komunistiĆØka partija Srbije
Centar ā Tito
UG āMirko TomiƦā KruÅ”evac
______________________________ ___
Napomena: Koalicionom sporazumu mogu pristupiti i druge komunistiĆØke i radniĆØke partije u Srbiji, koje ga prihvataju u datom obliku. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Pet Jul 06, 2007 4:46 pm Naslov: |
|
|
Genijalno! Da mi je da upoznam ĆØoveka koji je ovo pisao!
Ajmo skupljanje potpisa za brisanje ove teme:
1. Innuendo... _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

|
Poslao: Pet Jul 06, 2007 5:01 pm Naslov: |
|
|
Ja sam postavio temu ali i meni je smijesno  _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Pet Jul 06, 2007 8:45 pm Naslov: |
|
|
Å ta vam je sa tom ijekavicom, Postaljinu?
Ljudi pominju nepostojeæu državu - Džugoslaviju, insistiraju na AP Vojvodini, hebala ih ona. Odakle, Lorde, ovo iskopa? _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Pet Jul 06, 2007 9:07 pm Naslov: |
|
|
E to sam se i ja pitala!  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

|
Poslao: Sub Jul 07, 2007 10:51 am Naslov: |
|
|
Neki shaban postavio na Burek, pa rekoh da se i vi malo smejete. _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Lepljiva Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 14 Maj 2007 Poruke: 1708
|
Poslao: Sub Jul 07, 2007 8:20 pm Naslov: |
|
|
Pa Ŕto ga nisi okaèio u HUMOR tamo mu je i mesto  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Sub Jul 07, 2007 10:01 pm Naslov: |
|
|
Pazi, dve stvari:
- Glas naroda moze doci samo preko puscane cevi
- Pravi komunisti ne ulaze u sistem glasanjem, vec opstom voljom naroda, sa ciljem unistavanja visepartiskog sistema. Ne moze se ukinuti takav sistem posle pobede na izborima. To vec nije demokratija _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
BronX Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 03 Jun 2007 Poruke: 605
|
Poslao: Ned Jul 08, 2007 1:21 am Naslov: |
|
|
Nemoj Ti Lepljiva mnogo da se pitas,jer bo smo svi mi nayebali!MUKA MI JE OD OVAKVIH TEMA! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

|
Poslao: Ned Jul 08, 2007 9:03 am Naslov: |
|
|
Pa tebi moze da bude samo muka, i nista vise. A a ko nemas nista pametno da kazes (a najcesce nemas) nemoj ni da pises. Ponasaj se kao da ne postojimo, lakse je i nama i tebi. _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

Pridruio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
Poslao: Ned Jul 08, 2007 9:51 am Naslov: |
|
|
Innuendo :: |
Genijalno! Da mi je da upoznam ĆØoveka koji je ovo pisao!
Ajmo skupljanje potpisa za brisanje ove teme:
1. Innuendo... |
2. Casper
Ne mogu prosto da verujem kolko je Trstenièka omladina optereæena politikom, najviŔe tema se poseæuje u politici. Kad æete viŔe da izbacite politiku iz glave i da razmiŔljate o svom životu i kako da ga svojim naporom napravite da bude lepŔi. Politika je bolest od koje kako vidim u Srbiji joŔ nema leka!!! _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pon Jul 09, 2007 12:33 pm Naslov: |
|
|
3. Jerinenstadt
(ralozi: Drzava tek treba da mi vrati par hektara zemlje, ukljucujuci i veeeeliki deo vodovoda Zvezdan odakle pijete vodu, pa kad to resimo,
videcemo....) _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
miloche Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 963 Lokacija: trstenik
|
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Uto Jul 10, 2007 6:36 am Naslov: |
|
|
miloche :: | odakle Jerinenstadtu zelja za monopolom? |
Daj Boze da izvucemo i neke obveznice na 50 god(mada i to sumnjam).
Kad svako od necega oduzme, knez knezevinu, vojvoda vojvodinu.....moze li ostati nesto i za predratnu burzoaziju?
I posle svega Paci pokusava da progura svoju pricu o "ugrozenim pravima radnicke klase", koznim kacketima i hrani na tackice.... _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

|
Poslao: Uto Jul 10, 2007 5:16 pm Naslov: |
|
|
narod treba da raspolaze imovinom, i to se najlakse postize preko drzavne svojine. E sada sto je covek po prirodi halapljivo bice, to se da ispraviti. Postavljanjem iteresea vecine ispred interesa pojedinca, obezbedjuje sigurnu buducnost, bas ono sto svaki covek zeli. Tako da, kada bi svako prigrabio sto je njegovo ili misli da treba da bude njegovo, doci ce do ratova, a rat nije bas divna slika coveka.
A inace, ja glasam -1, sto znaci.... _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|