Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
isa777 TS kompjuteras

Pridruio: 15 Feb 2007 Poruke: 235
|
Poslao: Pon Mar 05, 2007 7:05 pm Naslov: |
|
|
onlyme70 :: | Ako je ovo bilo na moj raèun, a imam blagi utisak da jeste, hvala vam kolege forumaŔi. |
Nemoj da se potresaŔ. Kad se oni požene neæe videti gde idu od stomaèina.
A dijete... E pa jedite jednom dnevno (ujutro) i to je to. Ja sam nedavno na takav naĆØin skinuo 5kg za nedelju dana.
Ćini mi se da je neko pitao kako da skine 5kg. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grof Sef pogona

Pridruio: 18 Feb 2007 Poruke: 1011 Lokacija: Grabovac
|
Poslao: Pon Mar 05, 2007 8:19 pm Naslov: |
|
|
Innuendo :: | Hocu da smrsam 5kg. Kako? |
Za regulaciju telesne tezine imas tri osnovna faktora:
1.Ishrana
2.Metabolizam
3.Voda
1. Podeli obroke na 5-6 manjih dnevno, preobilni obroci su najnepovoljniji za nabacivanje sala(da sad ne tupim zbog cega)
Izbaci kasne vecere i klopanje nocu
Izbaci przenu hranu, u obzir dolazi kuvana ili pecena hrana sa sto manje zacina
Ishranu baziraj na proteinima i vitaminima, malo ugljenih hidrata i gotovo bez masti
Osnovni izvor proteina: cista mesa (piletina bez koze,teletina,riba morska),belance jajeta,obrani mlecni proizvodi i to nikako uvece
Vitamini - sveze voce i povrce sa sto manje vitamina grupe B npr. nikako banane
Ugljeni hidrati-zitarice sto manje termicki tretirane,peceni ili kuvani krompir, testenine u manjim kolicinam, integralni hleb koji se kod na s ne proizvodi kao takav-najbolja je prosta proja
I bori se sa gladju
2.Metabolizam je isto bitan koliko i ishrana.Postoje tri nacina za uzdrmavanje metabolizma:prvi i osnovni fizicka aktivnost tj sportska , drugi je trik: nedelju dana si na kontrolisanoj ishrani i onda sedmi dan se opustis i jedes sve, pa ponovo(jer organizam kad si na dijeti odbrambeno deluje i sam usporava metabolizam kao da je nastupio period gladi - moras da ga prevaris - zato su ove dijete iz zenskih casopisa neuspesne), i treci mali trik je naizmenicno tusiranje vrucom i malo hladnijom vodom (tako rade svi tusevi u sportskim centrima)
3.Voda - povecati unos vode (nikako ovi glupavi sokovi bilo gazirani ili negazirani) voda je vrlo bitna za razlaganje masti u organizmu
Ako citas nesto u vezi ishrane, citaj neke ozbiljne knjige ili strucne sportske casopise |
|
Nazad na vrh |
|
 |
skiner_x Ratnik Svetla

Pridruio: 20 Sep 2006 Poruke: 1510 Lokacija: Elms Field, Serbia, EU
|
Poslao: Uto Mar 06, 2007 1:15 am Naslov: |
|
|
Najbolji nacin da se smrsa je proces "ALA BOBA" jede se jednom dnevno dva mala dvopeka i jogurt i to je to za ceo dan, pij e se dosta tecnosti )ne sokova smo vode) i dosta kretanja _________________

Global Massage: Ne vredi da mi saljete privatne poruke jer ne mogu da vam odgovorim, gazda mi je zabranio tu mogucnost! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

Pridruio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
Poslao: Uto Mar 06, 2007 5:36 am Naslov: |
|
|
Ma to su gluposti, samo ko ima tih problema ne treba da uskrati sebi zadovoljstvo hrane nego treba vise da bude aktivan i to je to! _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
skiner_x Ratnik Svetla

Pridruio: 20 Sep 2006 Poruke: 1510 Lokacija: Elms Field, Serbia, EU
|
Poslao: Sre Mar 07, 2007 2:56 pm Naslov: |
|
|
casper :: | Ma to su gluposti, samo ko ima tih problema ne treba da uskrati sebi zadovoljstvo hrane nego treba vise da bude aktivan i to je to! |
Slazem se ali je potrebno mnogo vremena (i do jedne godine), a za ovu sto sam ja napisao ne vise od 3 meseca _________________

Global Massage: Ne vredi da mi saljete privatne poruke jer ne mogu da vam odgovorim, gazda mi je zabranio tu mogucnost! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
coldman Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 26 Feb 2007 Poruke: 960
|
Poslao: Sre Mar 07, 2007 5:12 pm Naslov: |
|
|
Jedan obok dnevno? To nije zdravo za metabolizam! Ja sam smrsao 30kg za 6 meseci uravnotezeno... Izbacio hleb iz ishrane, jedem belancevine i proteine, manje ugljene hidrate i masti. Konzumiranje vode? Slabo. Trcim dnevno po 15-20km, idem na plivanje svakog petka ili subote. Vitamine konzumiram u odredjenim granicama... Ne koristim nista od hemijskih supstanci, samo prirodne. I trenutno jos nisam zadovoljan sobom... Jos moram da "poradim" na sebi...
P.S.- Iso, najbolje je obroke da podelis na vise njih, jer jedan dnevno UOPSTE nije zdravo, to bar znam zasigurno |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Sre Mar 07, 2007 6:47 pm Naslov: |
|
|
skiner_x :: | casper :: | Ma to su gluposti, samo ko ima tih problema ne treba da uskrati sebi zadovoljstvo hrane nego treba vise da bude aktivan i to je to! |
Slazem se ali je potrebno mnogo vremena (i do jedne godine), a za ovu sto sam ja napisao ne vise od 3 meseca |
Koliko je zdravo mrsati brzo? _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |
isa777 TS kompjuteras

|
Poslao: Sre Mar 07, 2007 7:43 pm Naslov: |
|
|
coldman :: | P.S.- Iso, najbolje je obroke da podelis na vise njih, jer jedan dnevno UOPSTE nije zdravo, to bar znam zasigurno |
Znam... to mi i grof rekao, ali sam veæ navikao i nemam viŔe stomaènih tegoba koje sam ranije imao. Zaboravio sam samo da kažem da nedeljom jedem normalno kao Ŕto je i grof napomenuo. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
coldman Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 26 Feb 2007 Poruke: 960
|
Poslao: Sre Mar 07, 2007 10:05 pm Naslov: |
|
|
Te ces posledice Iso da osetis kasnije, kada jos ostaris... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Čet Mar 08, 2007 5:38 am Naslov: |
|
|
isa777 :: | coldman :: | P.S.- Iso, najbolje je obroke da podelis na vise njih, jer jedan dnevno UOPSTE nije zdravo, to bar znam zasigurno |
Znam... to mi i grof rekao, ali sam veæ navikao i nemam viŔe stomaènih tegoba koje sam ranije imao. Zaboravio sam samo da kažem da nedeljom jedem normalno kao Ŕto je i grof napomenuo. |
Mucenje samog sebe! _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |
isa777 TS kompjuteras

|
Poslao: Ned Mar 11, 2007 12:57 am Naslov: |
|
|
coldman :: | Te ces posledice Iso da osetis kasnije, kada jos ostaris... |
Mogu vam samo reƦi da se bolje oseƦam. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

|
Poslao: Ned Mar 11, 2007 1:34 am Naslov: |
|
|
Znam, verujem ti da se osecas!  _________________ http://mineagle.deviantart.com
|
Nazad na vrh |
|
 |
Kraljevcanka TS pro

Pridruio: 25 Okt 2007 Poruke: 5 Lokacija: Svajcarska
|
Poslao: Čet Okt 25, 2007 9:27 pm Naslov: |
|
|
Na ovom forumu se najvise pise o dijetama!!! Zivot se ne sastoji samo od dijeta, vec ga treba ziveti i uzivati umereno u svemu. Ko zeli dijetu da drzi, da bi sebi olaksao zivot, ok je, ali bez preteravanja. Zato uzivajte u dobrom jelu i picu  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Jerinenstadt feldmarshal

Pridruio: 28 Feb 2007 Poruke: 5607 Lokacija: Holy serbian empire
|
Poslao: Pet Okt 26, 2007 6:44 am Naslov: |
|
|
Kraljevcanka :: | Na ovom forumu se najvise pise o dijetama!!! Zivot se ne sastoji samo od dijeta, vec ga treba ziveti i uzivati umereno u svemu. Ko zeli dijetu da drzi, da bi sebi olaksao zivot, ok je, ali bez preteravanja. Zato uzivajte u dobrom jelu i picu  |
Pa da, veliki akcenat stavljamo na ovu temu koja je znacajna ne samo za nas ovde vec i za opstanak citavog regiona  _________________ http://jeriningrad.org.rs/
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
shane91 Pripovedac

Pridruio: 13 Avg 2007 Poruke: 2639 Lokacija: Gdje svoga nema i gdje brata nije
|
Poslao: Pet Okt 26, 2007 11:29 am Naslov: |
|
|
Kraljevcanka :: | Na ovom forumu se najvise pise o dijetama!!! |
Da naravno. Clanovi trstenickog foruma svake sedmice imaju po jedno okupljanje na kojem razmenjuju svoje utiske o najrazlicitijim dijetama, a kasnije ce sve te utiske (i dijete) ovekoveciti jednom knjigom: " Dijete i zavisnost zapadnomoravskog regiona od nji' "
Na sledecem okupljanju se ocekuje dolazak oko 221 clana foruma !!! _________________ "Sreæno ti muŔko, Aæime! Žensko je dobro samo ako je stoka."
Koreni |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|