|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
Dr? TS kolovodja

Pridruio: 07 Apr 2007 Poruke: 486
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 4:31 pm Naslov: |
|
|
1.) Kao prvo, ja tebe nisam vredjao i nazivao pogrdnim imenim. Niti imam nameru da se spushtam tako nisko!
2.) Kao drugo, ova poslovica nije prevedena na engleski vec postoji u engleskom jeziku u ovom obliku. Tako da ta tvoja nazovi tvrdnja odma pada u vodu.
3.) I kao trece, bicu veci chovek i popusticu. Ali cisto da se zna, prvi si zapoceo ovaj "flame war" a ja sam samo odreagovao. I zato ti kazem radi dobrobiti svih, OLADI!!! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Tojo Dusan Basta

Pridruio: 08 Apr 2008 Poruke: 2359
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 5:58 pm Naslov: |
|
|
Mir, mir mir...biser je sir! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
PM91 TS kompjuteras

Pridruio: 22 Okt 2007 Poruke: 148
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 6:34 pm Naslov: |
|
|
JaO sTo <3 owE INtErN00t forume !!11 |3aS sU L00dI! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Genie Vesnik proleća

Pridruio: 15 Jul 2007 Poruke: 2900 Lokacija: Planeta Zemlja
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 7:14 pm Naslov: |
|
|
Tojo :: | Mir, mir mir...biser je sir! |
 _________________ be, was/were, been |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 10:03 pm Naslov: |
|
|
Ajde, Betelguze, doði viŔe na to okupljanje, pa lepo raspravite k'o ljudi Ŕta imate, a ne ovo sajber-qrèenje. I oladite viŔe ili æu da pustim Hanibala na vas.  _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
YOle TS kolovodja

Pridruio: 05 Feb 2007 Poruke: 293 Lokacija: TS
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 10:34 pm Naslov: |
|
|
Nemo da pustas Hanibala, nema potrebe da budemo okrutni
Ja jos uvek glasam za fizicki fajt - zgodan povod da se okupimo, njih dvojica ce da razrese problem a mi ostali dobijemo dzabe zabavu! _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Dr? TS kolovodja

|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 10:37 pm Naslov: |
|
|
Zar treba da budemo predmet zabave? Možete odma' da zaboravite na to, bar Ŕto se mene tièe. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
PM91 TS kompjuteras

|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 11:36 pm Naslov: |
|
|
Dr? :: | Zar treba da budemo predmet zabave? Možete odma' da zaboravite na to, bar Ŕto se mene tièe. |
Onda niste trebali da pravite dramu (osim ako niste hteli da drama troll'ujete) in the first place. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Igor__91 TS pro

Pridruio: 14 Maj 2008 Poruke: 14 Lokacija: Krusevac
|
Poslao: Čet Maj 29, 2008 11:44 pm Naslov: |
|
|
Ova tema sve vise ide u off topic...
Mrezom se mnogo dobija..
Hajde da vidimo koliko ima zainteresovanih za ovakav projekat?
Jer sto vise ima zainteresovanih i onih koji zele ovakvo nesto, lakse ce se postaviti prvi AP i bice lakse oko ulaganja za AP..
Sigurno ima neko u TS-u ko ce moci da izdvoji malo vremena, nauci nesto osnovno o MT-u i kolko tolko odrzava mrezu
Titel ima oko 4000-5000 stanovnika, voljom par likova mreza sada ima oko 60 umrezenih clanova i 4-5 AP-a u G modu.. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Dr? TS kolovodja

|
Poslao: Pet Maj 30, 2008 12:17 am Naslov: |
|
|
Mogu reæi da sa moje strane imate pre svega moralnu podrŔku.
Što se tièe para, pare nisu problem jer para nema. Jbg Ŕta æete, student. Elem, ali vam zato mogu vam pružiti neku struènost i nekog drndavog keca na 120MHz i 32MB rama + Mikrotik. Ima da bude AP boli glava.  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Igor__91 TS pro

|
Poslao: Pet Maj 30, 2008 1:03 am Naslov: |
|
|
Ajd ja da kazem nesto konkretno dok stigne registracija za drugara koji je jedan od rukovodecih ljudi u community mrezi Krusevac Open. Ja sam clan mreze od prosle godine, i u mrezi sam admin za Counter Strike servere.
Neko rece da ljudi mogu da se sastanu i razmene par diskova. Vrlo suzeno razmisljanje, tako ja mogu da kazem: sto se vi ovde sa foruma ne nadjete u nekom kaficu i ispricate umesto sto postujete po forumu? To se svodi na isto. Community network osim sto za cilj ima IT komunikaciju medju clanovima sluzi i za jacanje timskog duha medju clanovima i formiranje jedne zajednice ciji clanovi nece samo "razmenjivati programe".
Sto se zakonskog okvira tice, bespredmetno je ovde raspravljati o tome, jer su sve vece mreze kroz to vec prosle. Sta ce pojedini korisnici sharovati izmedju sebe je njihova privatna stvar. Vazno je da mreza nema servera koji sluze pirateriji. O tome su vec clanovi BG Wireless mreze pricali sa ljudima iz RDA, i dobili su zeleno svetlo za pokretanje porjekta Srbija Wireless koji ima za cilj spajanje vecih gradova u Srbiji u jednu mrezu.
Sta community network nudi
Govorim konkretno sta nudi Krusevac Open posto su na razlicitim mrezama dostupni i razliciti servisi.
- DC Hub je servis koji nudi razmenu fajlova medju clanovima mreze. Sto je veca mreza, veca je i kolicina fajlova. Sada u svakom trenutku kod nas ima preko 2TB fajlova koji su dostupni svim clanovima mreze, a ta brojka se penje i do preko 4TB u vreme frekventnog saobracaja, osim za sharovanje, ovaj servis sluzi i za komunikaciju.
- FTP na kome mozete naci fajlove koje takodje uploaduju clanovi.
- IRC server za chat
- Team speak za razgovor
- Radio mozete slusati kroz mrezu dok radite nesto
- Game serveri za CS, CoD, WoW, Freelancer, Battlefield 2... na kojima se mozete igrati, a u mrezi je i 5-6 igraonica iz Krusevca tako da stalno ima ljudi za igranje.
Jos jedna pogodnost medjusobnog umrezavanja je sto kroz mrezu mozete organizovati za internet, npr. clanovi mogu da kupe internet od provajdera i dele ga i zajendo snose troskove.
Pored svega ovoga, clanovi zajendo rade na resavanju nekih problema a postoje admini koji su zaduzeni za pojedine aktivnosti u mrezi.
Finansiranje mreze
Community network Ks Open je registrovana kao neprofitna organizacija tako da niko na njoj ne zaradjuje. Mreza se sama izdrzava od clanarine i donacija. Clanarina koja je obavezna za sve clanove je 300 din mesecno. To i nisu neke velike pare, ali mrezi omogucavaju nesmetani rad. Trenutno imamo dovoljno clanova da od clanarine isplacujemo sve troskove (struje, eventualnih kvarova, servisiranja mreze...) i da postepeno napredujemo. Od clanarine smo podigli 10-ak AP-ova po gradu, i sada ih ukupno ima 13, prve AP-ove je finansiralo nekoliko prvih clanova mreze kada je to pocinjalo. Od novaca koji dobijemo organizujemo razne akcije, prosle godine smo besplatno clanovima mreze delili majice sa logotipom udruzenja, ove godine planiramo da to budu kacketi, organizovali smo odlazak u Titel na okupljanje i rostilj Srbija Wireless-a, ucestvovali smo i u organizacji par zurki. U medjuvremenu nam se pridruzilo nekoliko manjih mreza iz grada, pa smo nastavili zajedno.
Eto, ima li jos koje pitanje?
Poslednji izmenio Igor__91 dana Sub Maj 31, 2008 1:56 am, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh |
|
 |
PM91 TS kompjuteras

|
Poslao: Pet Maj 30, 2008 8:34 am Naslov: |
|
|
Igor__91 :: |
Eto, ima li jos koje pitanje? |
Kad mozemo da zapocnemo radove na W-network'u? |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Igor__91 TS pro

|
Poslao: Pet Maj 30, 2008 3:18 pm Naslov: |
|
|
Pa mozete uvek, kad se okupi dovoljno zainteresovanih. Sto se nas iz Krusevac Open-a tice, nudimo svaku pomoc oko umrezavanja, sto se tice opreme i strucnog znanja. Za sada mozete naci neku tacku odakle se vidi Krusevac, gde bi bio postavljen link, organizujte se izmedju sebe, a mi mozemo doci jednog dana da se u TS dogovorimo o detaljima. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
YOle TS kolovodja

Pridruio: 05 Feb 2007 Poruke: 293 Lokacija: TS
|
Poslao: Pet Maj 30, 2008 11:25 pm Naslov: |
|
|
Definisi 'tacku iz koje se vidi Krusevac' _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Igor__91 TS pro

|
Poslao: Sub Maj 31, 2008 12:33 am Naslov: |
|
|
Tacka na nekoj npr visepratnici koja ima opticku vidljivost prema Krusevcu, u Krusevcu cemo mi naci tacku koja ima opticku vidljivost sa Trstenikom, i neophodno je da ta tacka ima pristup struji. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|