|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeęu temu |
Autor |
Poruka |
pacovdlak Komesar

Pridruio: 26 Sep 2006 Poruke: 1691 Lokacija: Bresno Polje
|
Poslao: Pon Feb 26, 2007 9:33 pm Naslov: |
|
|
A kada je to rekao? _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Pon Feb 26, 2007 10:00 pm Naslov: |
|
|
@ Jole
Mrzi me da ceprkam po netu da trazim dokaze pro/contra. Kazem ti, procitao sam jal knjigu, jal neke novine gde dokazuju da je ono prvo iskrcavanje namestaljka. Tako da u suprotno niko ne moze da me ubedi, bez obzira da li je ovo sto sam procitao istina ili ne. _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
isa777 TS kompjuteras

Pridruio: 15 Feb 2007 Poruke: 235
|
Poslao: Pon Feb 26, 2007 10:07 pm Naslov: |
|
|
Iskren da budem... nemam pojma.
Knjiga je izdana 2003 (prvo izdanje). |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

|
Poslao: Uto Feb 27, 2007 3:49 pm Naslov: |
|
|
Pa dobro, ajde da prvo bude fora da uplase ruse da se ne trose pare badava. A posle? _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
floyd TS dopisnik

Pridruio: 25 Feb 2007 Poruke: 28 Lokacija: Beograd/Pejovac
|
Poslao: Uto Feb 27, 2007 4:26 pm Naslov: |
|
|
Nije bilo razloga da se medjusobno plase, jer su znali jedni o drugima dovoljno da pretpostave mogucnosti i ogranicenja svojih i "njihovih" programa! U tim trenucima su Ameri dosta kaskali za Rusima (Gagarin 1. covek, Terjeskova 1. zena, Aleksej Leonov 1. covek u otvorenom kosmosu, "Luna-9" prvo meko spustanje automata na mesec, "Luna 10" prvi mesecev vestacki satelit, "Luna 13" meko spustanje uz fotografije...), tako da im je trebao jedan takav poduhvat! Jos i to, da je u trenucima kada se posada "Apolo" misije spremala u trenazerima, Crveni su poslali"Luna 15" koji je trebao da donese uzorke sa Meseca, bez ljudske posade! U obzir treba uzeti i vrlo jaku komunisticku propagandu SSSR-a, a ne samo americku!
Inace Ameri za respektivan broj danasnjih misija koriste jedan od najpouzdanijih motora, koji su napravili Rusi i prodali patent za vreme svoje ekonomske krize! O tome ide emisija na EXPLORER-u, previse je tehnickih detalja, pa ako medju Vama ima neki masinac ili tako nesto neka pogleda, pa moze da prokomentarise (ovi na EXPLORER-u dosta cesto repriziraju emisije)! To je valjda neki motor sa zatvorenom cirkulacijom, ble, bla, bla, sa mnogom manjom potrosnjom goriva i "terali" su ga do nekih 130% snage, bez problema! Ameri su sofisticirani, a Rusi ludi, pa kom obojci, Tom i Dzeri!
Preporucujem knjigu: Milivoj Jugin, "Vecni trag", Vojno izdavacki zavod, Beograd, 2001.
- knjiga detaljno opisuje misiju Apolo-a na mesec i podrzava stanoviste spustanja na povrsinu
- 104 str., ilustrovana
- odlicna je za neko upoznavanje sa celom pricom (od pripreme astronauta do lansiranja)
Eto tako! Pozdrav!
 _________________ Sun is the same, in the relative way,
but you're older,
shorter of breath,
and one day closer to death... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Uto Feb 27, 2007 11:57 pm Naslov: |
|
|
YOle :: | Cek, cek, da vidim dal sam shvatio, svako ima pravo da izlozi svoje misljenje pa ma kako uvredljivo, nicim isprovocirano i generalno out-of-place ono bilo, ali ja ne smem da izlozim svoj stav o takvom misljenju? |
Dobro si shvatio...
Bice obrisan samo onaj ko vredja ili mu poruka sadrzi "govor mrznje" prema nekome... Eventualno neki jaki offtopic...
 _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
lord.trax Nocni Strazar

Pridruio: 29 Jan 2007 Poruke: 5091 Lokacija: Ulmefeld
|
Poslao: Sre Feb 28, 2007 6:16 pm Naslov: |
|
|
Mrznja: Mrzim vanzemaljce
Offtopic: Cipi-ripi zeli da nadje svoj kliker u gomili igracaka; pomozite mu.
|
 |
pacovdlak Komesar

|
Poslao: Sre Feb 28, 2007 11:02 pm Naslov: |
|
|
Nemoj tako, zna ono kada su te bili oteli mali zeneli, pa ti ispitivali glavu a sondu slali kroz.... _________________
  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
YOle TS kolovodja

Pridruio: 05 Feb 2007 Poruke: 293 Lokacija: TS
|
Poslao: Čet Mar 01, 2007 12:02 am Naslov: |
|
|
E da, otkud taj stereotip? Kom geniju je palo na pamet da vanzemaljce bas zanima da nabijaju sonde u... uh... mesto gde sunce ne sija? _________________
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
isa777 TS kompjuteras

Pridruio: 15 Feb 2007 Poruke: 235
|
Poslao: Čet Mar 01, 2007 12:06 am Naslov: |
|
|
Možda zbog toga Ŕto su ... kako da kažem ....
Pa vidi, u svakom filmu su svi muŔki vanzemaljci valjda to govori dosta o njima.  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
pacovdlak Komesar

|
|
Nazad na vrh |
|
 |
Innuendo Prepodobni

Pridruio: 17 Jun 2006 Poruke: 3958 Lokacija: Ul. osnivaĆØa Politike
|
Poslao: Čet Mar 01, 2007 12:16 am Naslov: |
|
|
YOle :: | E da, otkud taj stereotip? Kom geniju je palo na pamet da vanzemaljce bas zanima da nabijaju sonde u... uh... mesto gde sunce ne sija? |
Dajem glavu da je Amerikanac u pitanju. _________________ Uprava napolje! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
coldman Kandidat za predsednika TS

Pridruio: 26 Feb 2007 Poruke: 960
|
Poslao: Sub Mar 03, 2007 4:03 pm Naslov: |
|
|
... DA...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
LUNATICS TS kompjuteras

Pridruio: 15 Mar 2007 Poruke: 248 Lokacija: Beograd
|
Poslao: Čet Maj 03, 2007 2:35 pm Naslov: |
|
|
Dragi forumasi i forumasice,da li mozete da verujete kako se tripuju u najbogati ljudi na svetu?Ladno majstori kupuju placeve na Marsu.Ne mogu da verujem.Pa ljudi nam ladno soraju po glavi. |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridruio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pet Maj 04, 2007 12:57 am Naslov: |
|
|
Ma, ne obracaj paznju na pedere...
Ja volim da ih posmatram i da ucim o njima... _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne moete pisati nove teme u ovom forumu Ne moete odgovarati na teme u ovom forumu Ne moete menjati vae poruke u ovom forumu Ne moete brisati vae poruke u ovom forumu Ne moete glasati u ovom forumu
|