|
Trstenik Trstenik Srbija
|
Pogledaj prethodnu temu :: Pogledaj sledeæu temu |
Autor |
Poruka |
skiner_x Ratnik Svetla

Pridružio: 20 Sep 2006 Poruke: 1510 Lokacija: Elms Field, Serbia, EU
|
Poslao: Ned Mar 11, 2007 2:47 am Naslov: Selo Gori A Baba Se Ceslja |
|
|
'Selo gori a baba se èešlja' je elegièna prièa o savremenom srpskom selu, u veku dvadeset prvom. To je komedija sa osloncem na melodramu, èiji su junaci mali, obièni ljudi. Opsednuti snovima i javom o opstanku, razapeti izmeðu neba i zemlje, sa smislom da traju i tavore u oèekivanju boljeg, oni kroz jedinstveni humor opstaju, prkoseæi muci i gorèini, radujuæi se životu bez obzira koliko je oskudan.
U televizijskoj seriji i filmu 'Selo gori a baba se èešlja' niko nikoga ne mrzi. To je prièa o porodici i krsnoj slavi, o sinovima i oèinstvu, o tajnama koje svi znamo, o kobu kukuvije na jasenu pored roditeljske kuæe.
Junake naše prièe možete prepoznati u slivu triju Morava, u Šumadiji, u Srbiji, ali i na svakom mestu na zemaljskoj kori, svuda, gde je ljubav i radost života pokretaè trajanja i opstanka.
REÈ AUTORA
Pre trideset godina poèeo sa da radim ovaj posao. Kao glumac igrao sam preko osamdeset uloga na filmu i televiziji. Nekako, u isto to vreme, 1976 godine napisao sam monodramu 'Led', ispovest moravskog seljaka Milivoja, koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Èini mi se da trideset godina posle, sa televizijskom serijom i filmom 'Selo gori a baba se èešlja', nastavljam prièu koju sam zapoèeo u Ledu.
Pupèana vrpca kojom sam neraskidivo vezan za Moravu, za rane voæke iz zavièaja, za stare prièe mojih dedova – ne da mi mira.
U globalnoj, na silu prikaèenoj krivici, koja je poslednje dve decenije, kao konjski am, nametnuta narodu kome pripadam, želeo sam da televizijskom serijom i filmom 'Selo gori a baba se èešlja' isprièam obiènu prièu o lepoti i blagorodnosti, o praštanju i trajanju, o èestitosti i ljubavi.
Mojim seljacima još uvek niko nije porušio crkvu, nije im oteo njive i zabrane, nije im posekao mlade voæke i zapalio seno. Film 'Selo gori a baba se èešlja' nikada neæe biti prikazan u Kanu i Veneciji, biæe mi dovoljno da ga vole i èuvaju Radašin, Milašin, Živojin, Dragojlo, Radenko, Milica, Milona, Radojka, Zlatana, Milutin...
Ovo je prièa o njima i za njih.
Ako je budu razumeli i drugi – biæu sreæan.
Radoš Bajiæ
Ne znam da li ste gledali prvu epizodu ali ja sam se ubio od smeha, ovo je bolestna serija  _________________

Global Massage: Ne vredi da mi saljete privatne poruke jer ne mogu da vam odgovorim, gazda mi je zabranio tu mogucnost! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
coldman Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 26 Feb 2007 Poruke: 960
|
Poslao: Ned Mar 11, 2007 2:35 pm Naslov: Re: Selo Gori A Baba Se Ceslja |
|
|
Gledao sam ali nisam bas nesto preterano odusevljen. Da, ima komicnih scena, ali... Opet, nije to to... |
|
Nazad na vrh |
|
 |
skiner_x Ratnik Svetla

Pridružio: 20 Sep 2006 Poruke: 1510 Lokacija: Elms Field, Serbia, EU
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 10:12 am Naslov: |
|
|
Komicno 100%, 100000% bolje od pinkovih seljaka, profesionalno snimljeno, dobra glumacka ekipa, itd. Sve u svemu serija je super _________________

Global Massage: Ne vredi da mi saljete privatne poruke jer ne mogu da vam odgovorim, gazda mi je zabranio tu mogucnost! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Hanibaal Komandant

Pridružio: 05 Maj 2006 Poruke: 7485 Lokacija: Pejovac / Novi Sad
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 12:29 pm Naslov: |
|
|
Da je bolje od "Seljaka" u to ne sumnjam, ali nisam gledao, pa ne mogu da kazem nista...
Kad je repriza? Bas bi voleo da vidim sta je Rados uradio... Njega bas cenim. _________________ Nije vazno odakle sam, sve dok znades kuda putujem...
 |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

Pridružio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 6:57 pm Naslov: |
|
|
Paaa, solidno, samo zato sto je dobra glumacka ekipa i naravno zato sto je snimano kod nas  _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Dejan_Ig Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 23 Feb 2007 Poruke: 1022 Lokacija: Boka
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 9:23 pm Naslov: |
|
|
Moze li autor ili neko u njegovo ime da odgovori da li se monodrama moze naci na internetu?
Zadovoljstvo bi mi bilo da istu preslusam u drustvu komsija koji mozda''ne razumiju'' moravski jezik i obicaje:) |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Dejan_Ig Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 23 Feb 2007 Poruke: 1022 Lokacija: Boka
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 9:25 pm Naslov: |
|
|
Rec je naravno o monodrami'' LED'', prva mi je poruka pa ne zamerite na zaboravnosti:) |
|
Nazad na vrh |
|
 |
casper Duh Zastitnik

Pridružio: 05 Jan 2007 Poruke: 4412
|
Poslao: Pon Mar 12, 2007 9:53 pm Naslov: |
|
|
Potrazicu i javicu ti za rezultate!
Uzgred dobro dosao!  _________________ http://mineagle.deviantart.com
oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇɥsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs  |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grad moje mladosti Sanjalica

Pridružio: 13 Mar 2006 Poruke: 1914
|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 12:23 am Naslov: |
|
|
Steta sto nisu pustili seriju tj epizodu i na satelitu. Ja se obradovala u subotu vece, zauzela poziciju ispred tv-a i cekala da pocne, kad...nista. Tek kasnije potrazim tv program RTS-a na internetu i vidim da se samo prenosilo u Srbiji.
Stvarno steta a i ovi iz RTS-a nisu imali sta pametno da puste nego neke trubace, naduvali 2 sata...Zato sam im poslala mail i slatko ih izgrdila.  _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
al' ne mozes mi nista, smejem se,
nadji sretne misli kao Petar Pan,
leteti je lako kad si bezbrizan,
ma dodaj malo boje u ovaj sivi dan,
pogledaj u nebo, nisi vise sam." |
|
Nazad na vrh |
|
 |
Rumenige Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 28 Jan 2007 Poruke: 3148
|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 12:37 am Naslov: |
|
|
Zato placamo pretplatu  _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |
grof Sef pogona

Pridružio: 18 Feb 2007 Poruke: 1011 Lokacija: Grabovac
|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 12:47 am Naslov: |
|
|
Dejan_Ig :: | Rec je naravno o monodrami'' LED'', prva mi je poruka pa ne zamerite na zaboravnosti:) |
Monodrama `Led` je jedino Radosevo filmsko ostvarenje koje ima umetnicku vrednost i izuzetna je.
Vec duze vreme planiram da je sa VHS prebacim u DvX, kad to uradim javi cu |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 12:47 am Naslov: |
|
|
Placam i ja dole, nisam bez tv-a  _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 12:49 am Naslov: |
|
|
Tj.mislila sam svi koji zive u inostranstvu placaju pretplatu za RTS iako ne zive u Srbiji. _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
|
Nazad na vrh |
|
 |
Rumenige Kandidat za predsednika TS

Pridružio: 28 Jan 2007 Poruke: 3148
|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 12:50 am Naslov: |
|
|
Izvinjavam se, nisam znao da su i vama nakacili taj namet. _________________ Србија Србима! |
|
Nazad na vrh |
|
 |

|
Poslao: Uto Mar 13, 2007 1:00 am Naslov: |
|
|
He he he ma nema veze.Ovde je jos gore,placas sve i svasta vise nego svajcarac zato sto si stranac.
Cutis i gledas sta se radi... _________________ "Kazi da sam blesav, pevam pesme naivne,
|
Nazad na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|